När temperaturen sjunker utomhus höjer vi värmen och passar på att mysa lite extra inomhus. Gröt till frukost är en stor favorit hos mig och jag har gjort 5 varianter som utmanar den klassiska havregrynsgröten. Vilken blir din favorit? Först ut är den bakade banangröten som är en kombination mellan havregrynsgröt och bananpaj. Genom att göra gröten i en pajform känns den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten eller brunch att bjuda vännerna på. Baked banana oats 2 portioner 2 dl havregryn 2 dl mandelmjölk 2 ekologiska bananer 1 ägg 2 tsk honung 1/2 tsk bakpulver 1 tsk kallpressad kokosolja 1 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma en nypa vaniljpulver en nypa flingsalt pumpakärnor, hasselnötter Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja och lägg en skivad banan i botten. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Skiva den andra bananen och lägg överst. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen, toppa med pumpakärnor och hasselnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk. Håll utkik efter mina recept på chokladgröt, morotsgröt, råris á la malta och varm bovetegröt. Foto: Sebastian Hellström