En av mina favoriter när det kommer till vegetarisk mat - grönsakspasta. Jag tycker det fyller precis samma funktion som pasta eller nudlar och är dessutom så vackert på tallriken, håller ni inte med? Jag använder rå zucchini och morot som jag kör i min spiralizer. Det går lika bra att använda en potatisskalare och då blir grönsakerna mer som tagliatelle. Bönbiffar 1 paket svarta kokta bönor 1 paket kikärtor 1 ägg ägg 1 msk fiberhusk 1 vitlöksklyfta 1 tsk sambal olek salt och peppar efter smak kokosolja att steka i sesamfrön till biffarna Gör så här: Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i en matberedare. Måtten är lite ungefärliga så smaka av och testa dig fram till rätt konsistens och smak. Smeten ska bli ganska kladdig men det ska gå att forma små biffar av, tillsätt eventuellt lite mer fiberhusk och låt stå 2-3 minuter. Forma till biffar, vänd i sesamfrön och stek i kokosolja. Testa er gärna fram med bönbiffar, det viktigaste är att smeten inte blir för rinnig de blir svåra att steka. Biffar är generellt mycket lättare att hålla ihop på stekpannan än bollar som falafel. Lycka till!