Efter önskemål kommer här receptet på min granola med bovete och spirulina. Krispig i konsistensen och med en svag smak av spirulina och citron. Känns det lite läskigt med spirulina så börja med 1/2 tsk och testa dig fram. Vill du ha den lite sötare är det bara att tillsätta lite extra honung. Personligen gillar jag att den inte är så söt, passar perfekt i söta smoothiebowls med massa frukt och bär. Hälsogranola med spirulina 1 plåt Torra ingredienser: 2 dl krossat bovete eller boveteflingor 1 dl glutenfria havregryn 1 dl solrosfrön 1 dl skalade hampafrön 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl linfrön 1 tsk flingsalt 1 tsk spirulina 1 tsk ingefära Blöta ingredienser: 2 msk kokosolja 1 dl vatten 1/2 pressad citron och lite rivet citronskal 1 msk honung Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält 2 msk kokosolja i mikron och blanda med 1 dl vatten och 2 msk honung. Vänd ner tillsammans med de torra ingredienserna, bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta på 200 grader i ugnen i cirka 12-15 minuter. Ta ut och känn så att müslin är krispig, annars sätt in någon extra minut. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering. — Translation: Buckwheatgranola with spirulina Dry ingredients: 2 cups crushed buckwheat or buckwheat flakes 1 cup gluten-free oatmeal 1 cup sunflower seeds 1 cup shelled hemp seeds 1/2 cup pumpkin seeds 1/2 cup flax seeds 1 tsp salt flakes 1 teaspoon of spirulina 1 teaspoon ginger Wet ingredients: 2 tbsp coconut oil 1 cup water 1/2 lemon juice and a little grated lemon peel 1 tablespoon honey To do this: Mix all the dry ingredients in a bowl. Melt 2 tablespoons of coconut oil in the microwave and mix with 1 cup water and 2 tablespoons of honey. Mix with the dry ingredients, spread out all on one sheet with parchment paper and roast at 200 degrees in the oven for about 12-15 minutes. Take out and feel so muesli is crispy, otherwise insert any extra minute. Remove from the oven and let cool before serving.