Annons
Annons

MEATFREE MONDAY: KONRGRYN MED BURRATA, PESTO OCH POLKABETA


 

Inte den roligaste bilden, sanningen är att vi var lite för ivriga att börja äta, men jag ville ändå dela med mig av det här receptet då det är en riktigt favorit här hemma. Marcus säger ofta att det är den godaste salladen vi gör och då tänker jag att ni säkert blir lite nyfikna på att testa?

Annons

Och! Låt mig presentera min nya hangup, efter tips av Fia och Edita – rostad majs med salt och chili. Herremingud vad gott! Ni måste testa, supergott till typ allt.

Korngryn med burrata, pesto och polkabeta
3-4 portioner

3 dl korngryn, kamutvete, bovete eller andra gryn
200 g burrata eller buffelmozarella
1 polkabeta
10 vindruvor
70 gröna blad, tex. ruccola, spenat, mangold

rostad majs:
200 g majs
flingsalt, peppar, chiliflakes

pestodressing:
2 msk pesto
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 pressad citron
flingsalt, peppar

1. Koka grynen efter anvisning på förpackningen.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Häll avrunnen majs på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie, ringa över olivolja och krydda med flingsalt, peppar och chiliflakes.

3. Rör ihop alla ingredienserna till pestodressingen och smaka av med salt och peppar.

4. Skär vindruvorna i mindre bitar och hyvla polkabetan med mandolin eller riv i ett rivjärn.

5. Blanda grynen när de fortfarande är ljummen med pestodressingen och vänd ner vindruvor, polkabeta, gröna blad och den rostade majsen. Smula ner med mozarellan och servera direkt.

(0)
(1)
1 kommentar | Translate
 

Annons
Annons


Laddar