Annons
Annons

MEATFREE MONDAY: RAMEN MED SVAMP OCH GRÖNKÅL


 

Asiatisk ramen med svamp och grönkål, min favoritsoppa alla dagar i veckan. Och vad vore mer passande en grå och kall måndag som denna? Ni behöver inte följa receptet till punkt och pricka, satsa på en att koka upp en riktig god buljong och sen kan ni lägga i de grönsaker och nudlar ni själv föredrar.

Annons

Gillar man tofu passar även detta fint till!

Ramen med svamp och grönkål
2 portioner

Buljong:
1 1/2 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong/svampbuljong
4 cm riven färsk ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor

Svamp & grönt:
100 g nudlar
100 g champinjoner
100 g shiitakesvamp
100 g böngroddar
3 blad färsk grönkål
3 msk tamari soja
1 morot
1 msk sesamolja, gärna rostad
1 msk rapsolja
1 msk vit misopasta

Topping:
koriander
svarta sesamfrön

1. Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig.
2. Hacka svampen i stora bitar och stek i rapsolja tills den får en härlig färg.
3. Sila buljongen och häll tillbaka i kastrullen.
4. Koka upp buljongen igen och tillsätt soja och sesamolja.
5. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt koka enligt anvisning på paketet, cirka 3-4 minuter.
6. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta.
7. Servera med färsk koriander och sesamfrön.

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

(0)
(2)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons
Annons


Laddar