Annons
Annons

VECKANS VEGO: BAKAD TOMAT MED MOZARELLA


 

Veckans vegorecept innehåller något av det absolut godaste jag vet – ugnsbakade cocktailtomater. Jag har ju flera recept som innehåller just detta så det är ingen nyhet direkt men åh så gott. Jag kan tycka att vanliga kylskåpskalla tomater är rätt trista men tillagade är det en helt annan grej de blir så söta och otroligt smakrika när de bakas i ugnen.

Annons

Kids, do try this at home!

Bakat tomat med mozzarella
2 portioner

2 paket Romantica-tomater eller andra cocktailtomater
200 g buffelmozzarella, burrata eller vanlig mozzarella
70 g bladspenat
1 knippe färsk grön sparris
några knippe färsk basilika
färsk timjan
olivolja
salt, citronpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och dela tomaterna på hälften och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
3. Ringla över olivolja, salt, citronpeppar och placera i mitten av ugnen. Låt de vara inne cirka 15-20 minuter, tills tomaterna fått färg.
4. Stek sparris i olja och krydda med lite salt
5. Servera med bladspenat i botten av en tallrik och bygg sedan salladen med den bakade tomaten, färsk basilika och sparris.
6. Bryt buffelmozzarellan i bitar och toppa salladen med, avsluta med lite olivolja och färsk timjan.

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

(0)
(2)
8 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar