ANNONSSAMARBETE MED VICTORINOX

7 SAKER OM TID


 

Tiden går fort när man har roligt. Jo, visst är det så. Men känns det inte också som att tiden går bra mycket fortare ju äldre man blir? För jag gissar att jag inte är den enda som undrar hur man ska få jonglera jobb, familj, träning och socialt umgänge inom ramarna för dygnets ynka 24 timmar?

Det här tänkte jag vi skulle prata mer om idag, det är nämligen så att Victorinox frågat mig om jag vill göra ett inlägg om just tid och vardagens alla utmaningar. De har precis lanserat en damklocka, INOX V, framtagen för den moderna och självständiga kvinnans livsstil. En sådan kvinna vill vi ju alla vara, inte sant?

Men så var det ju det här med vardagens utmaningar. Vi har dem alla, stora som små, och det är väl först när vi blir medvetna om dem som vi kan börja göra något år dem. Därför har jag listat några saker jag önskar jag tog mig mer tid till i vardagen.

1. Ringa mina vänner

Jag är en sms-person och slänger oftast iväg ett (eller fjorton!) sms istället för att ringa. Vet egentligen inte varför, kanske för att jag inbillar mig att det sparar tid? Men oftast är det ju så härligt att få ett telefonsamtal, även om det bara är några minuter på väg till bussen eller innan nästa möte.

2. Läsa böcker

Jag älskar att bli totalt uppslukad av en bok, men ibland glömmer jag hur härligt det är och oftast väntar jag tills semestern innan jag väl öppnar den där boken. Mera läsning i vardagen vill jag ha, allra helst något av Jojo Moyes eller Lars Kepler.

3. Gå och lägga mig i tid

Trots att jag passerat 30 har jag inte lyckats bli vuxen nog gå att lägga mig i tid. Jag har alltid en miljon saker ”jag bara måste fixa” innan jag går och lägger mig. Och sen ligger jag där, långt efter midnatt, varenda kväll trots att jag ska upp tidigt.

Jag är inte så mycket för tekniska detaljer, men att den här klockremmen är gjord av flätad fallskärmslina är ju ändå lite för bra för att inte nämna.

4. Klä mig piffigt till vardags

Jag är så bekväm av mig på morgonen vilket oftast resulterar i enkla baskläder, typ det som låg närmast och icke-skrynkligt i garderoben. Önskar att jag var bättre på att sätta ihop outfits och piffa till det med ett par glittriga örhängen eller festliga skor, även en onsdag.

5. Vara närvarande med Lily

Alla föräldrars dåliga samvete gissar jag, eller i alla fall mitt. För även när jag är med henne så är det ofta andra saker som tar upp min tid samtidigt. Förutom matlagning, städning och alla vardagliga bestyr så har jag så svårt att bara slappna av utan att tänka på allt annat jag borde göra.

6. Yoga

Trots att jag älskar allt gott som yogan för med sig så har jag alltid svårt att hitta tiden till det i vardagen. Jag vet att det egentligen krävs så lite och jag önskar att jag fick in en rutin där jag kunde börja dagen med 15 minuters yoga, för jag vet hur gott det hade gjort mig.

7. Promenera

I teorin förespråkar jag såklart all form av vardagsmotion, men trots det slutar det 9 gånger av 10 med att jag ändå tar bussen. Dels är jag nog lite lat av mig och dessutom är jag ju alltid ute i sista sekund. Och alla dessa saker jag alltid bär runt på, det är ju så tungt. Ni som promenerar till och från jobbet, har ni några smarta tips?

Annonssamarbete med Victorinox.

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 Laddar