Annons
Annons

Den hemliga staden Marrakesh


 

Marrakesh alltså, vilken stad! Tänkte jag skulle försöka mig på att sammanfatta vår tre magiska dagar där.

Marrakesh är uppdelad i en ny och en gammal del av staden och vi hängde mest i den gamla delen. Det kändes exakt som att befinna sig i öppningsscenen av Aladdin, som för övrigt råkar vara min favoritfilm all time, med små smala gränder, slitna hus, tyger, starka färger, dofter och massa intryck.

Annons

Vi bodde mitt inne i medinan, alltså gamla delen av stan, på Riad Olema Et Spa som var så mysigt. Alla hotell inne i medinan är riader, alltså små hotell med få rum och hög mysfaktor. Tänk botique-hotell och Bed and Breakfast.

Riaden syns liksom inte utanför, först när man går igenom en mörk liten trädörr öppnar sig denna magiska lilla oas. Som en hemlig skatt!

Vi bokade sviten så vi kunde bo allihopa i samma rum och det var så mysigt. Två våningar, sex sängar och gott om plats att umgås. Och så fint!!

Visste inte alls vad vi skulle förvänta oss av frukosten men den kändes fräsch och god med fruktsallad, juice och kaffe. Okej, kanske lite väl söt med sylt, olika varianter av pannkakor och vaniljyoghurt men det går an för några dagar. Men som jag längtade efter ägg och smoothie när jag kom hem, haha.

Måste också börja med granatäpplekärnor i min fruktsallad, det var så otroligt gott!

Det fanns små trappor, gångar och olika våningar på hela hotellet och det bästa av allt var nog takterassen.

Hade lätt kunnat sitta här uppe hela dagarna och bara njuta men det fanns alldeles för mycket att se och göra. Det kändes som stan bubblar dagtid och man ville liksom inte missa något. Men några efterlängtade soltimmar fick vi till.

Vi gjorde oss redo för att bege oss på marknad vilket visade sig bli minst sagt ett äventyr. Men det får komma i ett eget inlägg!

(5)
(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


AnnonsLaddar