Annons
Annons

HELGFRUKOST – ACAIBOWL MED FRUKT


 

Godmorgon fina! Jag och Lily har precis ätit frukost här hemma, vi är själva den här morgonen efter Marcus är iväg på sin svensexa den här helgen (!!). De kidnappade honom redan igårkväll och jag är såå glad att jag slipper ljuga och spela med längre, har varit så rädd att råka försäga mig. Ah, kan inte fatta att det händer nu, helt plötsligt känns allt så verkligt. Ens svensexa och möhippa är ju något man fantiserar om hur länge som helst, speciellt när man varit på andras och hört så många roliga och sjuka historier. Iiih!

Annons

Okej, det var ju inte det jag skulle prata om utan dagens frukost som är en stående favorit, nämligen acai bowl. Älskar frukostar som känns lyxiga men i själva verket tar 5 min att mixa ihop.

Det roliga är att varje gång jag lägger upp en acai bowl på min Insta story så får jag minst 10 kommenterar som frågar om receptet.

Först och främst, använd fryst acai t.ex. från Macacos som man kan hitta i frysdisken. Det är så mycket godare och ger mer smak (och nyttigheter!) än pulver, dessutom blir konsistensen så glassig och härlig.

Acai bowl
2 portioner

200 g fryst acai från Macacos
1 1/2 dl frysta hallon/blåbär
1 banan
1/2 dl vätska, t.ex. mandelmjölk

topping: banan, jordgubbar, hallon, kiwi, basilika, granola

Gör såhär:
1. Ta fram acai-påsen ur frysen någon minut innan, den är perfekt fryst när man precis kan knäcka förpackningen på mitten.
2. Mixa acai med resten av ingredienserna, egentligen behövs inte vätskan men det brukar bli lättare att mixa.
3. Lägg upp i en skål och servera med färsk frukt och gärna lite granola, kokos och nötter. Passa på att äta direkt medan den är kall.

Lily hade svårt att hålla sig medan jag fotade, hon var så ivrig att smaka!

Till slut ser jag i kameralinsen att skeden försvinner ur bild, haha.

Och då tog det inte lång tid innan vi satte oss och mumsade upp allting. Alltså undra vad hon kommer tro nu när hon växer upp med en mamma som alltid fotar maten innan vi börjar äta, haha.

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

Följ mig på Bloglovin' och Instagram

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons

Annons


Laddar