ANNONSSAMARBETE MED DREAMS

KONSTEN ATT SPARA TILLSAMMANS


 

Tänkte vi skulle fortsätta prata bröllopsbudget och konsten att spara tillsammans. Vår utmaning den här sommaren har nämligen varit att försöka undvika alla onödiga utgifter och ja, det kan ju på förhand kännas aptrist just under sommaren när man vill unna sig extra allt.

Men med bröllopet framför oss (exakt 2 månader kvar idag, gah!) har vi ett gemensamt mål att kämpa för och för att hinna ro hem bröllopsbudgeten i tid använder vi oss av Dreams, ni vet den här fullkomligt geniala spar-appen som jag tidigare skrivit om.

Tänkte berätta lite mer om hur vi lagt upp sparande. Till att börja med har vi varsin lite större automatisk överföring som dras varje månad, sedan har vi kopplat på olika triggers som småsparar åt oss både dagligen, veckovis och slumpmässigt. Typ utan att vi ens märker det. Min favorit är ”Tjuven” som jag nämnt tidigare. Åh, blir alltid lika glad när jag ser att tjuven varit på besök, haha. Den snor mellan 1-200 kronor i veckan och jag märker liksom aldrig att det försvinner småpengar från mitt konto men helt plötsligt har sparandet växt. 

Jag gillar också att appen bryter ner och visar exakt hur mycket vi måste spara var för sig för att nå målet i tid, sen kan vi själva ansvara för vår egen del av budgeten. Jag försöker till exempel sitta hemma och jobba så ofta jag kan istället för att sitta på olika caféer där man alltid måste köpa mat med jämna mellanrum. Och nu under sommaren har jag gjort iskaffe i en termos som jag tar med hemifrån istället för att köpa ute. Marcus i sin tur försöker dra ner på sina taxiresor och istället promenera till och från jobbet. Vi måste liksom inte spara in på samma saker om vi inte vill, bara vi når vårt mål i slutändan. 

Jag har verkligen insett det fina med att spara tillsammans på det här sättet och det känns nästan mer som ett spel än ett sparande. Ser jag i appen att Marcus sparat lite extra vill ju inte jag vara sämre, hehe. Dessutom är det så mycket svårare att fuska med sparandet när någon annan också håller koll. Grupptryck i sin bästa form!

Och hörrni, man behöver ju inte planera just bröllop för att spara tillsammans. När jag bloggade om Dreams sist så var det någon av er som kommenterade att ni precis köpt hus och det är ju verkligen ett ypperligt exempel på en gemensam dröm. (Åh, det kanske får bli vår nästa dröm!) Det skulle även kunna vara inför den årliga tjejresan, kräftskivan eller årets brakfest. Eller egentligen vad som helst man vill hitta på tillsammans med dem man tycker om.

Hur gör ni, sparar ni tillsammans? Är det kanske till och med någon av er som också sparar till bröllop eller någon annan härlig dröm? Skulle vara så roligt att höra era tankar kring delad ekonomi, sparande osv. Vilka är era bästa tips?

Läs mer om Dreams här.

Annonssamarbete med Dreams.

(0)
(0)
1 kommentar | Translate
 Laddar