Annons
Annons

TANKAR KRING VARDAGSMAT


 

Alltså vi måste prata om det här med vardagsmat. Jag tror nämligen många gör det alldeles för svårt när det kommer till mat och tror att man måste vara en fena i köket för att lyckas, speciellt när det kommer till vegetarisk mat. Det är faktiskt inte så svårt att röra ihop något som både är gott och nyttigt och man måste varken följa recept eller göra fulländade maträtter.

Annons

Hela anledningen till att jag lagar mest vegetarisk är för att jag tycker det är allra enklast. Jag är lat och otålig, vill att det ska gå snabbt och vara något som inte kräver full koncentration. Jag var aldrig speciellt bra på att laga varken kött eller kyckling vilket gjorde att jag började intressera mig mer och mer för olika typer av grönsaker istället. Så, jag utgår alltid från det gröna och 9 gånger av 10 ser kvällens middag ut något i stil med det här.

Broccoli stekt i kokosolja, pressad vitlök, citron, salt och peppar. Champinjoner upphettade i torr stekpanna, smaksatt med sesamolja, tamari och sesamfrön. Stekt ägg med flingsalt, citronpeppar och chiliflakes. Enkla billiga råvaror smaksatta med olika kryddor för att piffa till det lite. Och stekt ägg, det passar ju till allt. Den här rätten tog max 10 minuter från kylskåp till middagsbord – det måste ju klassas som snabbmat?

Läs också: Därför är ägg världens bästa livsmedel

Jag steker alltid broccoli, dels för att det blir krispigt och gott men även för att bevara alla näringsämnen. När man kokar broccolin försvinner den mesta näringen ut i vattnet, såvida man inte gör soppa eller buljong av vattnet är det ju rätt meningslöst. Värt att tänka på.

Min poäng är helt enkelt att lite stekta grönsaker och ägg också kan få kallas middag, det måste inte vara så fancy alla dagar i veckan.

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

Följ mig på Bloglovin' och Instagram

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons

Annons


Laddar