Annons
Annons

Uppdatering kring soja


 

Tack för all er input kring mitt inlägg om soja, älskar att ni tycker till och bidrar med era åsikter. Jag vill absolut inte utge mig för att vara någon expert i utan snarare lyfta frågan så vi kan diskutera tillsammans. Det finns som sagt studier som både är för och emot soja, som med mycket annat, och det finns flera faktorer som är bidragande här.

Annons

Min smarta blogg-granne Maria är en tidigare storkonsument av sojaprodukter, speciellt under alla år hon bodde i Tokyo. Maria ger både ris och ros till den lilla bönan, här kan ni läsa hennes tankar.

Efter att ha läst alla era kommenterar och länktips inser jag att jag missat några saker som jag vill komplettera med här.

Tillägg till mitt förra inlägg.

1. Jag vill varken avskräcka eller avråda från att använda sojaprodukter eller någon typ av substitut till mejerier. Däremot vill jag uppmuntra till att man läser på och bildar sig sin egen uppfattning.

2. Majoriteten av all sojaproduktion går till djurfoder vilket gör själva köttindustrin till den egentliga miljöskurken. Som en klok läsare skrev ”Inte är det för att veganer dricker sojamjölk som vi hugger ner Amazonas”.

3. Ta reda på var sojaprodukten kommer ifrån, köpa ekologisk och GMO-fri soja.

4. Fermenterad soja – gott och nytigt! Själv använder jag mig väldigt ofta av Tamari i matlagning och älskar miso!

5. Vill man komplettera sojadryck med andra vegetabiliska livsmedel gillar jag själv kokosdryck, mandelmjölk, hasselnötsmjölk, rismjölk, kokosmjölk och alla havreprodukter. Vad man föredrar bäst är givetvis en smaksak men både kokosdryck, rismjölk och mandelmjölk är basvara hemma hos mig.

Och kom ihåg, inga livsmedel är bra att överkonsumera. Oavsett hur grönt, supernyttigt och bra det är så kan det bli för mycket av det goda. Jag vill tro att alla mår bra av att äta en varierad och balanserad kost där mycket är hämtat från växtriket.

Länktips:

› Freefromharm 

› Läkare för framtiden 

› GMO-guiden 

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar