Annons
Annons

VECKANS VEGO: GRÖNKÅLSSALLAD MED TAHINI-TONFISK


 

gronkal sallad kale recept nyttig lunch tonfiskrora

Kale, kale, kale. Trendigast av gröna blad och nyttigare än nyttigast. Amerikanarna är så grymma på sina grönkålssallader och lyckas liksom få det både hälsosamt och svingott, men här hemma är vi inte lika vassa. Så jag fattar ifall man kanske testat någon torr och träsmakig sallad och inte blivit helt grönkålsfrälst än.

Annons

kale gronkal sallad tonfisk avokado lunch nyttig recept

Om man ska äta den rå är tricket nämligen att massera bladen ordentligt, gärna med lite varmt vatten, vinäger, olja, citron och kryddor. Eller som jag gjorde här med mosad avokado, olivolja och flingsalt. Grönkålen behöver alltså lite kärlek för att smaka på allra bästa sätt. Detta blev min och Alexandras lunch i fredags när vi hade jobbdejt hemma hos mig.

Grönkålssallad med sesamtonfisk
2 portioner

Salladsbas:
5 stjälkar färsk grönkål
1 mogen avokado
1 msk olivolja
1 burk majs
1/2 pressad citron
flingsalt, citronpeppar

Tonfiskröra:
2 burkar tonfisk
1 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk tahini
1 tsk sambal olek
1 tsk honung
flingsalt

topping: machesallad, furikake (sesamfrön, svarta noriblad)

1. Börja med att massera grönkålen med avokado, olivolja och citron. Salta och peppra efter smak.

2. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran. Tillsätt eventuellt mer sambal olek beroende på hur stark du vill ha den.

3. Lägg salladsbasen i en skål, blanda ner majs och toppa med tonfisken, avsluta med lite machesallad och furikake.

gronkalssallad kale salad recept tonfisk avokado

Kan vara så att Alexandra sa ”åh herre vad gott!” mellan de första tuggorna. Just saying 😉

Och förresten, kolla innehållsförteckningen när ni köper burkmajs. Vissa märken innehåller både tillsatt socker och salt vilket känns sjukt onödigt.

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar