Fick en rolig fråga om det här med att skriva recept till en kokbok - hur gör man egentligen? Jag måste ju erkänna att jag själv sällan följer recept i matlagning utan brukar alltid höfta, smaka och känna mig fram. Så det var minst sagt en stor utmaning när jag helt plötsligt skulle skriva min egen kokbok. Där ska allting stå i en viss ordning och självklart ska alla måttangivelser vara rätt. Jag som aldrig måttar upp någonting fick provlaga alla rätter flera gånger för att få det rätt. Åsa, min fantastiska redaktör, fick dubbelkolla med mig flera gånger då jag helt missat vissa ingredienser eller glömt att ange hur mycket. Jag bläddrar gärna i kokböcker och hittar massor med inspiration, sen gör jag oftast min egen grej av det. Här hittar ni förresten några av mina favoritböcker hemma i bokhyllan. Och vet ni, mitt tips till er är att göra detsamma. Förutom kanske när det kommer till bakning, då är det klokt att följa receptet, speciellt om saker ska jäsa eller bakas i ugn. Men annars - mina smoothies smakar nästan alltid olika varje dag och det gillar jag! Har du ingen mango hemma så ta ananas istället - vips har du fått en annan smak som du kanske gillar bättre. Psst, ni hittar boken här!