ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Chokladbollar med havregryn

chokladbollar

Vanliga hederliga chokladbollar – finns det något bättre? Jag vet att många av er gillar det här receptet på raw chokladbollar och ni kommer inte bli besvikna på det här. De här chokladbollarna är helt nötfritt och genom att använda kokosolja och havremjölk är det dessutom helt veganska. Det var min vän Iman som tipsade mig om att byta ut nötterna mot havregryn och då smakar de precis som vanliga chokladbollar.

Annons

Chokladbollar
cirka 25 små

Annons

3 dl havregryn
3-4 msk rå eller vanlig kakao
0,75 dl havremjölk
12-14 färska urkärnade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk starkt kaffe
en nypa flingsalt efter smak

Gör så här: Dela dadlarna i mindre bitar, mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite mer havremjölk, smeten får inte vara torr men samtidigt gå att rulla. Smaka av så du har den perfekta kombon av sött, salt och kaffe. Rulla i kokos och ställ in i kylen. Går även utmärkt att förvara i frysen.

chokladbollar-dadlar-havregryn

5 kommentarer till “Chokladbollar med havregryn”

 1. sara skriver: 29 maj 2015 kl 11:29

  Hej, har en fråga angående kokosolja; har du någon aning om hållbarheten, för en öppnad burk som stått i kylskåp hela tiden? Står inget bäst-före på burken heller. Tacksam för svar.


  1. Anja Forsnor skriver: 30 maj 2015 kl 11:34

   Hej Sara! Av vad jag har hört ska kokosolja ha en hållbarhet på 2-3 år oavsett om den pendlat mellan fast form i kylskåp eller stått i rumstemperatur. Så det är nog inget du behöver oroa dig för! 🙂


 2. Maggan skriver: 8 oktober 2019 kl 19:51

  Fantastiskt goda, receptet är jättebra! Har gjort dem flera gånger nu.


 3. Lisa skriver: 13 februari 2021 kl 18:27

  Mina favoriter när det kommer till nyttiga chokladbollar 😍 Återkommer till ditt recept varje gång.


  1. Anja Forsnor skriver: 14 februari 2021 kl 18:52

   Åh vad glad jag blir, faktiskt längesedan jag gjorde dessa så tack för påminnelsen 🙂


Dela på:
Laddar