ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Färskpressad citrusjuice

Igår vaknade jag till vinterns första snö och med ett otroligt sug på citrus. Skickade iväg Marcus till affären med önskemål om grapefrukt, apelsin och citron. Under tiden dammade jag av vår råsaftcentrifug, kan inte minnas senast jag använde den.

Annons

Vi är lite förkylda och småkrassliga hela högen här hemma så jag tänkte vi skulle försöka juica oss friska. Vi slog ju förvisso hål på C-vitaminmyten i senaste podden men tänker att det inte skadar med massa vitaminer ändå. Gott är det ju om inte annat.

Citrus sägs ju även minska illamående, så ett hett tips till alla mina fellow preggohjältar därute.

Annons

Citrusjuice
2-3 glas

1 blodgrape
2 små apelsiner
2 clementiner
1/2 citron
en rejäl bit ingefära
2 tsk honung
is

Skär av skalet på citrusfrukterna, ingefäran kan du pressa hel, och kör allt i råsaftcentrifug. Smaka av med honung och servera med massor av is.

Lily fick även göra en egen juice, hon valde gröna äpplen och päron. Också en riktig vinnare trots den lite… eh, tveksamma brungröna färgen ? Sötsyrlig och god!

Dela på:
Laddar