ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

FAVORIT TILL PICKNICK – BANANBRÖD

Det är inte första gången jag delar med mig av mitt recept på bananbröd, men det tål att upprepas. För jag har nog aldrig stött på någon som inte älskar det här receptet, eller så har jag bara väldigt snälla vänner, haha. Men jag väljer att tro att det är för att det är så saftigt, fluffigt och den perfekta balansen mellan söt kaka och bröd.

Annons

Ett perfekt sätt att ta till vara på övermogna bananer, ni vet de där som börjar bli brunfläckiga som ni kanske tänkte slänga? Make a banana bread!

Tips! Skiva upp och ta med på sommarens utflykter eller picknick, gärna tillsammans med färska jordgubbar och nötsmör.

Annons

Bananbröd
1 sockerkaksform

4 ekologiska ägg
3 mogna bananer + 1 banan till dekor (kan uteslutas)
6-8 urkärnade färska dadlar
2 1/2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl
2 dl riven kokos
3 msk smält kallpressad kokosolja
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt
5 valnötter

1. Sätt ugnen på 180°. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
2. Klä en brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
3. Skiva en banan på längden och lägg ovanpå smeten och strössla över valnötter för en snygg effekt
3. Grädda i mitten av ugnen (varmluftsugn) i cirka 45-50 minuter tills brödet har en gyllenbrun färg. Det ska vara mjukt i mitten men inte kladdigt.

Låt svalna något innan servering!

6 kommentarer till “FAVORIT TILL PICKNICK – BANANBRÖD”

  1. Elin skriver: 12 juni 2017 kl 09:02

    Såå jäkla gott är det! Jag följde detta recept när jag gjorde bananbröd sist och det blev verkligen hur bra som helst 🙂


    1. Anja Forsnor skriver: 13 juni 2017 kl 08:45

      Åh vad roligt att du säger så, själv mitt favoritrecept och det är ju så enkelt 🙂


  2. Liv Ben Dror skriver: 12 juni 2017 kl 18:08

    Detta är verkligen en favorit hemma hos oss, alla älskar det. Ibland åker det med lite hackad mörk choklad, mums!


    1. Anja Forsnor skriver: 13 juni 2017 kl 08:45

      Åh gud så gott, det måste jag testa nästa gång. Tack för tipset!!


  3. Jessica Sundberg skriver: 13 juni 2017 kl 15:03

    Precis som jag gör men jag gör mina i muffinsformar! Tips för de som vill ha portionsförpackat! http://attlevasunt.se/supergoda-glutenfria-muffins-utan-tillsatt-socker Kram!


    1. Anja Forsnor skriver: 14 juni 2017 kl 08:53

      Så smart, perfekt till utflykten!


Dela på:
Laddar