ANNONSSAMARBETE MED DREAMS

FRÅN DRÖM TILL VERKLIGHET


 

Nu är det ganska exakt tre månader kvar till bröllopet och vi har officiellt gått in i slutspurten. Vi har pratat, fantiserat och drömt om den här dagen och helgen så himla länge och nu är den snart här. Det känns lika fantastiskt som overkligt, och just nu mer det sistnämnda eftersom det är så mycket kvar att göra. Och herregud vad pengarna springer iväg!

För att lägga in en extra växel nu på slutet har jag precis inlett ett samarbete med Dreams, vilket känns så självklart och naturligt eftersom vi redan använder appen sedan flera månader tillbaka. Ni kanske minns att jag pratat om Dreams innan? Min vän Johan har varit med och grundat appen så jag har följt deras resa från start och den är verkligen helt genial.

Pengar och sparande är ju ofta laddat och lite ångestfullt, men med Dreams blir det enkelt och till och med kul. I hear you, det låter ju som en säljpitch men det är verkligen sant. Det känns mer som ett spel där man tävlar mot sig själv genom att hitta pengar i sin vardag, pengar som man ofta kanske lägger på onödiga saker utan att ens tänka på det.

När jag kollar mitt kontoutdrag inser jag att jag har alldeles för många sådana utgifter. En take-away latte för jag blir sugen, en smoothie när jag är språng, sommarskor på rea eller ett nytt nagellack. Jag skulle vilja titulera mig expert på att spontanköpa små onödiga grejer som jag varken behöver och som oftast bara blir liggandes där hemma. Så för mig har det handlat mycket om insikt och att bryta ett beteende.

Så i samma stund som vi satte datum för bröllopet i våras så skapade vi den gemensamma drömmen ”Bröllop” i appen och satte upp ett mål på hur mycket pengar vi skulle behöva spara. Och vet ni, jag och blir lika chockad varje gång jag går in och kollar över hur mycket jag faktiskt sparat! Det är ju sällan man blir överraskad över att man har mer pengar än man tänkt sig, haha, men nu senast hade jag nästan 4 000 kr mer än jag trodde.

Jag glömmer ofta bort att sätta över pengar på mitt sparkonto så därför har jag ställt in massa automatiska val som drar pengar från mitt konto utan att jag ens märker det. Det finns hur många roliga och smarta val men min favorit är nog ”tjuven” som snor mellan 1-200 kr i veckan från mitt konto och sätter in på mitt sparkonto, pengar som jag definitivt inte märker men som i slutändan gör rätt stor skillnad.

Vårt mål nu är att spara ihop de sista 30 000 kronor på tre månader. För att kunna göra det måste vi verkligen vara ekonomiska, tänka smart och prioritera. Något som känns extra utmanande såhär under sommaren när pengarna ofta flyger iväg. Jag kommer dela med mig av mina bästa sparhacks, budgettips och hur det går här under sommaren och hoppas att det kan inspirera er som också sparar till er dröm – oavsett om det är bröllop, en resa, hus eller något annat skoj.

Vad säger ni, är ni med mig?

Praktisk info om Dreams: 

» Dreams har insättningsgaranti

» Dreams är helt gratis att använda

» Man måste vara över 18 och folkbokförd i Sverige för att kunna använda Dreams

Läs mer om Dreams.

Annonssamarbete med Dreams.

Följ mig på Bloglovin' och Instagram

(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 Laddar