ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Fredagslistan

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >
anja forsnor
foto Emma Tüll

VECKANS BÄSTA: Den här krönikan av Jens Liljestrand om männen som alltid kommer billigt undan var så otroligt träffsäker. Dela denna med alla män i er närhet please.

VECKANS SÄMSTA: Nätterna, dess nätter. Allt blev faktiskt sämre sen vi bytte ut Rios spjälsäng till en vanlig säng. Han somnar bra men vaknar helt plötsligt 1-2 gånger varje natt. Ibland redan innan vi gått och lagt oss och vill att vi ska sova med honom. Han som sovit själv sedan han var 1 år! Bytte vi sängen för tidigt eller är det bara en fas innan han vänjer sig? KOMMER JAG ALDRIG ATT FÅ SOVA HELA NÄTTER IGEN?

Annons

VECKANS ROLIGASTE: Detta är min fredagslista nummer 200! Det är nästan fyra år med en fredagslista varje vecka, rätt mäktigt ändå.

Annons

VECKANS GODASTE: Kardemummabullen som mamma skickade med mig i bilen idag, den satt fint när jag började få blodsockerfall efter två timmar och inte kände mig redo för lunch än.

VECKANS SERIE: Såg klart Snabba Cash och den var över förväntan, snyggt gjord och otroligt bra skådespel. Hade så konstant nervös-ont i magen de sista två avsnitten! Kommer det en fortsättning tro?

VECKANS KÖP: Klickade hem dessa champagnekupor i räfflat glas (reklamlänk via Apprl) som jag trånat efter hur länge som helst, snart har jag hela ripple-serien här hemma. Ser fram emot att inviga dem redan i helgen!

VECKANS STRESS: Var tvungen att ändra om i planlösningen i badrummet eftersom vi insåg att man kommer krocka med benen i kommoden när man sitter på toaletten. Hur vår projektledare som skissat upp badrummet inte kunde märka detta vet jag inte men det var en jäkla tur att vi insåg det nu.

VECKANS VILLMÅSTEHA: Blev helt kär i den här oversize skjortan (reklamlänk via Apprl) , så svag för kombon beige och vitt. Visst måste jag kanske klicka hem den?

Annons

VECKANS SKÖNHETSTIPS: Jag har använt produkterna med probiotika från Aurelia i några veckor och jag är såå förtjust i deras olja, både dagoljan (reklamlänk via Apprl) och nattoljan (reklamlänk via Apprl) . Och prisvärda i sin kategori, känns som man får mycket produkt för pengarna.

JUST NU: Har jag precis kommit hem till Stockholm igen efter att ha kört upp vår nya bil från Malmö. Jag blev uppassad med god mat, rosé och ett gästrum helt för mig själv när jag kom fram till mamma igår. Så lyxigt, hade gärna kunnat stanna ett dygn till. För att inte tala om bilresan hem idag, 7 timmar egentid i bilen med podd, iskaffe och snacks. Gick ingen nöd på mig inte.

HELGENS PLANER: Alexandra frågade mig ifall vi hade några planer för helgen och det stod helt still, jag kunde inte komma på något. Tills vi lagt på luren och det slog mig att det är dubbel städdag i helgen, först i samfälligheten imorgon och för hela ön på söndag, haha. Plus att Nathalie fyller år imorgon! Har så svårt att lagra saker i mitt huvud efter utmattningen, känner att det är så mycket som liksom bara passerar ut lika snabbt.

Vad ska ni hitta på i helgen?

10 kommentarer till “Fredagslistan”

 1. Hanna skriver: 24 april 2021 kl 07:05

  Trodde du skulle skriva ”blev uppvaktad med middag och rosé av min man” när jag kom hem


  1. Anja Forsnor skriver: 25 april 2021 kl 23:19

   Hahaha, I wish! Jo, men nästan faktiskt men det var lite lyxigare hemma hos mamma 😉


 2. Magdalena skriver: 24 april 2021 kl 08:06

  A hade jättesvårt att sova efter vi bytt säng, den blev liksom så stor? Vi löste det med att rulla ett täcke (gjorde samma när han var bebis) och lägga intill ena kanten så det blev lite trängre, mysigare och så! Sen så har han fortfarande faser då han sover som en kratta… fler än bra sådana. Men kan numera nästan alltid spåra fram orsaken och då blir det mer lätt hanterat.
  Köra hem en bil från Malmö möter fan drömmigt! Egentid i bilen saknas!


  1. Anja Forsnor skriver: 25 april 2021 kl 23:20

   Jaa, jag tänker också att det kanske beror på det, inatt sover han med hela sängen full av kuddar och gosedjur så jag hoppas det det gör susen, ska testa ditt tips också! 🙂


 3. Annika skriver: 24 april 2021 kl 16:01

  Byt tillbaka till spjälsängen! Min lilla E sov som en prins i sin till han var 3 år och 2 månader och själv ville sova i stor säng. Att sova om natten är nyckeln till en bra dag för både barn och vuxna 😀


  1. Anja Forsnor skriver: 25 april 2021 kl 23:18

   Jaa, hade gjort det direkt om vi inte redan sålt sängen, madrass, alla lakan och allt… känns sådär att köpa allt nytt igen 😜😜


 4. Elin skriver: 25 april 2021 kl 14:12

  Lurigt med sömnen. Antingen är det förändringen eller så är det bara en ”fas”. Jag har varit en lat mamma och haft barnen i vår säng tills de varit runt 5-6. På så vis har vi optimerat sömnen. Sen funkar ju inte det för alla. Vi har en riktigt stor säng 😊


  1. Anja Forsnor skriver: 25 april 2021 kl 23:22

   Håller med, så lurigt! Och så olika för olika barn, vår dotter samsov med oss och även om hon sover i eget rum sedan länge så kan hon alltid sova bra med oss när vi reser och sover ihop. Men minstingen sover alltid bäst själv och det har aldrig funkat att samsova, sen vill han gärna ha oss där för att natta honom men om vi väl sover ihop så sparkar han alltid ut oss haha 😉


 5. Anna skriver: 26 april 2021 kl 19:13

  Samma sak hände för oss när vi bytte spjälsäng till stor, plötligt började sonen sova superdåligt. Nu, TVÅ(!) år senare sover han fortfarande dåligt i sin egna säng, men väldigt bra mellan oss. Så vi väljer, oftast, det enkla valet att låta honom sova mellan oss, för då får alla sova hela natten.
  Vi tänker att en dag vill han inte sova mellan oss längre och då kanske han tycker om sin egna säng istället.
  Livet är för kort för att sova dåligt❣️


  1. Anja Forsnor skriver: 26 april 2021 kl 21:39

   Åh, jag trodde aldrig (naivt kanske) att det skulle kunna vara så stor skillnad. Jag gissar på att sängen kanske känns för stor och att han som fortfarande är så liten gärna vill ligga trångt och mysigt. Hade vi inte sålt vår fina spjälsäng med prick alla tillbehör så hade jag bytt tillbaka direkt, han älskade verkligen den. Ger det några veckor till, annars kanske det får bli en period med spjälsäng igen. Som du sa, livet är för kort för att sova dåligt ❤


Dela på:
Laddar