Medan jag samlar massa inspiration här i LA tänkte jag tipsade om en av mina frukostfavoriter såhär på hösten - Baked oats! En ugnsbakad havregrynsgröt med frukt och bär, tänk er en härlig kombo mellan havregrynsgröt och äppelpaj! Bara att göra gröten i en pajform gör att den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten. Basen är havregryn, mjölk, ägg och bakpulver - sen kan du variera utifrån vilka bär, frukt och kryddor du har hemma. Jag har gjort den här rätten otaliga gånger och den här med äpple och blåbär blev nog godast hittills. Baked oats med äpple och blåbär 2-4 portioner 2 dl havregryn 2 dl mandelmjölk 1 rivet äpple 1 dl blåbär 1 ägg 2 tsk honung 1/2 tsk bakpulver 1 tsk kallpressad kokosolja 1 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma en nypa vaniljpulver en nypa flingsalt 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja. 2. Blanda havregryn och bakpulver och krydda med kanel, kardemumma och flingsalt. 3. Riv ett äpple och blanda ner i grynblandningen tillsammans med honung och rör om, tillsätt blåbären. 4. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen. 5. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. 6. Servera med bär och kall mandelmjölk.