Har ni testat att koka gröt på helt bovete? Om inte så tycker jag ni ska testa det här receptet, enkelt att förbereda genom att koka upp bovete kvällen innan. Jag gillar konsistensen på helt bovete, dessutom innehåller det långsamma kolhydrater vilket ger en lång mättnad och ett stabilt blodsocker. Varm bovetegröt 1 portion 2 dl vatten 1 dl helt bovete 1 krm vaniljpulver 1 krm kanel en nypa flingsalt servera med: sultanrussin, lingonsylt Koka bovete i 2 dl vatten enligt anvisningar på förpackningen. Smaksätt med vaniljpulver, kanel och lite flingsalt. Servera med mandelmjölk, russin och lingonsylt. Delar även med mig av ett enkelt sätt på min lingonsylt med rivet äpple och chiafrön. Lingonsylt 1 portion 1/2 dl tinade lingon 1/2 rivet äpple 1 msk vatten 1 tsk chiafrön 1 tsk honung Riv äpplet på ett rivjärn. Koka upp lingon, äpple och 1 msk vatten i en kastrull på svag värme. Smaka eventuellt av med en klick honung beroende på hur sött äpplet är. Rör ner chiafrön och låt sylten svalna en stund innan servering. Foto: Sebastian Hellström