Nu när vi spenderar så mycket tid hemma kan man ju passa på att lägga lite extra kärlek på frukosten. Som denna otroooooligt vardagslyxiga frukost exempelvis? Förbered chiapudding, frukt och bär kvällen innan och på morgonen varvar du allt i höga glas tillsammans med yoghurt och granola på morgonen. Säg mig en frukost (eller mellis?) som imponerar mer på någon än denna? Chia- och yoghurtswirl 3 portioner Ingredienser rysk yoghurt granola chiapudding 3 glas 3 dl valfri mjölk, jag använder ofta mandel- eller havredryck ½ dl chiafrön 1 tsk honung ½ tsk vaniljpulver Fruktkompott färsk kiwi, frysta hallon, fryst mango, frysta blåbär Gör så här 1. Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen, blanda med en gaffel eller vispa tills allt blandat sig väl. Låt stå 10 minuter och rör om igen, ställ sedan i kylskåp minst 4 timmar men gärna över natten. 2. Tina de frysta bären och skala kiwi. Mosa sedan frukt och bär separat så att du får fyra fyllningar i olika färger. 3. Varva chiapudding, yoghurt och fruktkompott i höga glas. Avsluta med granola på toppen och frukt/bär. Tips! Blir det chiapudding över håller den i kylskåpet 2–3 dagar, förvara gärna i glasburk med lock. foto Hanna Skoog