Mitt enklaste och (godaste!) receptet på Overnight oats kommer här. Som namnet avslöjar förbereder du allt kvällen innan och låter gröten stå i kylskåp över natten. Du kommer tacka dig själv på morgonen. Du behöver fem ingredienser - 2 dl havregryn, 1 dl äppeljuice, 1 dl havremjölk, 1 msk frysta blåbär och 1 tsk mald kanel. Detta ger två normalstora portioner men du kan dubbla receptet så har du frukost för fler dagar. Man kan även byta ut havremjölken till yoghurt istället för en ännu krämigare gröt, syrligt och gott! Jag använder frysta blåbär för de är så syrliga i smaken och ger en så vacker lila färg på gröten. Och Oatlys mjölk iKaffe som jag tidigare tipsat om eftersom den är så tjock och krämig. (Obs! Får inte betalt för att säga detta, är bara lite smått besatt av den mjölken för tillfället haha). En annan liten hand som också älskar blåbär. Eller "blubä" som hon kallar det. Häll alla ingredienser i en glasburk med lock. Kanel och blåbär - vinnande kombo. Skaka burken några gånger så allt blandas och voilá! Ställ i kylen över natten. På morgonen tar du bara ut din färdiga gröt ur kylen, redo att ätas direkt. Ni ser, jag sa ju att det var enkelt. Har du bråttom på morgonen kan du bara ta med dig burken till jobbet, eller så häller du gröten i en skål och toppar med skivad banan, jordnötssmör, chiafrön och en klick yoghurt. Och ja, jag vågar faktiskt nästan lova att den även går hem hos barnen, Lily som inte ens äter gröt mumsade glatt i sig sked efter sked. Följ mig på Bloglovin' och Instagram