Godmorgon! Tänkte dela med mig av den här favoriten i repris, kanske något för sommarens festliga frukostar? En twist av den klassiska yoghurtskålen med granola - frukostpizza! Perfekt när du vill imponera till helgens långfrukost eller brunch. Och vet ni, den passar faktiskt lika bra som dessert efter middagen. Söt, syrlig, frisk och lite krispig – alla bra ingredienser för en riktigt grym rätt. En fröjd både för öga och smaklökar, inte sant? Frukostpizza med citronyoghurt, frukt och bär 4-6 portioner granola-botten: 3 dl valfri granola, jag använde 1 dl havregryn 6 st färska urkärnade dadlar 2 msk kallpressad kokosolja 1 msk vatten en nypa flingsalt Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn massa. Bred ut i botten av en rund form, t.ex. springform, och ställ in i frysen cirka 30 minuter. yoghurtfyllning: 300 g rysk yoghurt / kvarg / fet naturell yoghurt 100 g nautrell färskost saft och citronzest från 1/2 citron Vispa ihop yoghurt med färskost. Pressa saften från 1/2 citron och riv ner citronzest i smeten. topping: Frukt, bär och nötter t.ex. färska fikon, björnbär, hallon, tranbär, passionsfrukt, physalis, mynta, rostad kokos och valnötter.