Äntligen grötsäsong! Den här banangröten är en av mina mest lagade frukostar och ni som har min kokbok kommer garanterat att känna igen den. Min mamma bjuder ofta på den när vi äter frukost ihop och den känns så vardagslyxig och höstig. Banangröt med hallon 1 portion 1 dl ekologiska havregryn från AXA 2 1⁄2 dl vatten 1 mogen banan 1⁄2 dl frysta hallon salt kanel Till servering: valfri mjölk, gärna skummad 1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina några minuter i rumstemperatur. 2. Koka upp havregryn med vatten och lite salt på spisen. Gröten går lika bra att göra i mikron men jag tycker att det blir snäppet godare på spisen. 3. Mosa bananen med en gaffel och vänd ner i gröten mot slutet. 4. Häll gröten i en skål och toppa med hallon, kanel och skummad mjölk. Jag använder mjölkskummare från min kaffemaskin men det går lika bra med visp eller stavmixer för att få en lite fluffig konsistens. Eller helt vanlig hederlig mjölk förstås. Servera direkt! Följ mig på Bloglovin' och Instagram