Nypon är otroligt rikt på C-vitamin och passar bra som frukost, mellanmål eller som varm dryck att ha med sig på picknicken. Jag har älskat nyponsoppa ända sedan jag var liten och har nu hittat ett busenkelt sätt att göra egen nyponsoppa, utan massa onödigt socker dessutom. Lösningen stavas nyponskalsmjöl. Den här varianten med vispad kokosmjölk och mandelbiskvier skulle lika gärna serveras som dessert, minst sagt lyxig frukost. Nyponsoppa 2-4 portioner 6 dl kallt vatten 0,6 dl nyponskalsmjöl, jag använde Risentas som finns bland mjöl i matbutiken 1 tsk arrowrot, glutenfri redning från Santa Maria som finns i kryddhyllan. Kan ersättas med 1 msk potatismjöl. 1-2 msk honung efter smak eller valfri sötning Gör så här: Häll kallt vatten i en kastrull, rör ner nyponskalsmjölet tillsammans med arrowrot eller potatismjöl i det kalla vattnet och vispa tills allt löser sig. Tillsätt honung efter smak och kok upp några minuter under omrörning. Servera varm eller kall, förvara i kylskåp i 3-4 dagar. Mandelbiskvier 20-30 st 1 dl mandelmjöl 1 äggvita 1 msk kokossocker eller valfri strö-sötning Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, äggvita och kokossocker i en skål. Spritsa eller klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Akta så de inte bränns vid. Vispad kokosmjölk 1 burk kylskåpskall kokosmjölk 1/2 tsk vaniljpulver Gör så här: När kokosmjölen står i kylen stelnar en del av mjölen till en fast massa. Separera denna från eventuell vätska som finns kvar och vispa med elvisp till en gräddig konsistens. Smaka av med vaniljpulver. — Translation: I have loved rosehip soup ever since I was little and has now found a dead easy way to make your own rosehip soup without unnecessary sugar addition. The solution is rosehip shell flour. ROSEHIP SOUP 2-4 servings 6 cups cold water 0.6 dl rosehip shell flour 1 tsp arrowroot or 1 tablespoon potato flour 1-2 tablespoons honey or agavesyrup Pour cold water in a saucepan, stir in rose hip shell flour together with arrowroot or potato flour in the cold water and whisk until everything dissolves. Add honey to taste and boil up a few minutes, stirring occasionally. Serve hot or cold, store in the refrigerator for 3-4 days. ALMOND MACAROONS 20-30 pcs 1 cup almond flour 1 egg white 1 tbsp coconut sugar Preheat the oven to 200 degrees. Mix the almond flour, egg whites and coconut sugar in a bowl. Pipe or click the batter into small peaks on a baking sheet with parchment paper. Bake in the oven for 8-10 minutes, be careful not burning. WHIPPED COCONUT MILK 1 can of coconut milk from the refrigerator 1/2 tsp vanilla powder Separate the solid mass from any liquid remaining and beat with electric mixer to a creamy consistency. Season to taste with vanilla powder.