Godmorgon mina fina! Hoppas ni haft en härlig helg. Tänkte tipsa om ett recpet jag hade med på min sida i ELLE för ett tag sedan, tycker det passar bra en tidig morgon som denna. Jag älskar olika varianter på gröt och den här rårisgröten är både krämig och mättande. Tar lite längre tid än vanlig havregrynsgröt men man kan förbereda den genom att koka allt kvällen innan och bara värma lätt på morgonen. Rårisgröt 1 portion 1 dl vatten 1 dl råris 3 dl valfri mjölk 1 krm flingsalt Koka upp vatten och ris i en kastrull. När vattnet absorberas, tillsätt mjölken och koka på låg värme under lock i cirka 40 minuter, eller tills gröten är krämig och riskornen mjuka. Rör om då och då. varma plommon: 1-2 plommon delat i klyftor 1 tsk kokosolja 1 tsk honung 1/2 tsk kanel Skär plommonen i klyftor och stek i kokosolja, kanel och honung tills de är varma och mjuka. De är perfekta när skalet börjat lossna lite lätt. Servera till gröten och gärna med valfri mjölk. Följ mig på Bloglovin' och Instagram