[caption id="attachment_32063" align="alignnone" width="1000"] foto Hanna Skoog[/caption] En lyxig uppdatering av den klassiska havregrynsgröten! Steel cut oast är vanligt i USA, skillnaden mot vanliga havregryn är att havrekärnan klipps istället för att valsas till gryn vilket ger mer tuggmotstånd och en fylligare havregröt. Jag kokar gröten med mjölk för extra krämighet. Vi åt detta så ofta till frukost den vintern när vi bodde i San Diego, det är beroendeframkallande gott. Och den karmelliserade bananen behöver väl ingen övertalning direkt? Spara receptet och laga till helgens frukost! Steel cut oats med karamelliserad banan Ingredienser 1 dl steel cut oats 1 ½ dl mjölk 1 ½ dl vatten 1 nypa salt 1 banan 1 msk kokosolja 1 msk honung Topping: malen kanel, hasselnötter, hampafrön, mandelsmör, honung Gör så här 1. Blanda steel cut oats med mjölk, vatten och lite salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under omrörning 6–8 minuter. 2. Dela bananen på mitten och stek på medelhög värme i kokosolja, honung och lite salt. Stek cirka 2 minuter på varje sida tills de är karamelliserade. 3. Servera gröten i en skål och toppa med stekt banan, kanel, hasselnötter, hampafrön, mandelsmör och lite honung.