Dagar när vi varken hunnit handla eller har någon plan på middag så älskar jag mitt jobb lite extra. Som idag när jag fick ett bud från Aito med deras havreprodukter och ett medföljande recept och ingredienser till Jessica Freijs grönkålspasta. Tog knappt en kvart att tillaga och blev så gott att jag måste dela receptet med er. Grönkålspasta 4 portioner 400 g pasta 250 g grönkål 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 msk smör 1 krm salt 2,5 dl havregrädde eller matlagningsgrädde 2 msk grönsaksfond 2 dl valnötter 2,5 dl kokvatten till servering: citronpeppar (stod svartpeppar i receptet men jag ääälskar ju citronpeppar), 1 citron i klyftor, parmesan 1. Börja med att koka pastan enligt anvisning. Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter. 2. Skölj grönkålen och bryt loss från stammen, addera i stekpannan och stek den mjuk. 3. Häll på havregrädde, fond och kokvatten från pastan. Hacka nötterna och addera tillsammans med pastan i stekpannan. 4. Servera med citronpeppar, pressad citron och parmesan. Lily, som inte fattat ännu att grönkål är livet, fick varmrökt lax till sin pasta med samma sås. Blev riktigt gott ihop!