Om ni var uppe tidigt imorse kanske ni såg mig glimta förbi några minuter i Morgonstudion på SVT? Jag var nämligen inbjuden för att prata påskgodis och sockerchock, eller kanske snarare hur man undviker en sådan. Vill ni kika på klippet så finns en liten kortis här (1 minut!), annars kan ni se det längre inslaget här och spola fram till 39 minuter in i sändningen där jag är med. Det är så sjukt, men påsken är faktiskt en av våra värsta sockerhögtider då det säljs mest godis på hela året. Enligt Livsmedelsverket äter vi omkring 40 kilo socker per år, bara under påsken äter vi sammanlagt 6 000 ton påskgodis. 6 000 ton!!! Phu, får typ ont i magen bara av att skriva om det. Har en lite längre text på ämnet som jag tänkte lägga här i bloggen men innan dess - hur går era tankar kring påskgodis? Är ni vana att få påskägg fyllt med godis? Hur ser det ut på er arbetsplats? Hur gör ni med era barn etc.?