Jag kommer aldrig glömma min första pressresa. Jag var helt grön som bloggare och åkte tillsammans med ett gäng rutinerade tjejer som jag länge följt. Hotellets frukostbuffé hade allt och lite därtill och vi gick rundor och plockade omsorgsfullt den enda godsaken efter den andra. Halvvägs igenom min croissant stannade jag upp märkte att de andra fotat färdigt och lagt ifrån sig besticken. Utan att ens röra något på tallriken. Minns speciellt en tjej som zippade lite på sin svarta kaffe och sa ”frukost har aldrig riktigt varit min grej”. På hennes Instagram gav hon sken av att hon ätit både pannkakor, croissant, äggröra, smoothie, cupcakes och kaffe den där morgonen. Kommentarer som ”hur kan du äta allt det där och ändå vara så smal”, ”drömmen att få vara som du!” avlöste varandra. Kalla mig naiv, men jag hade nog inte förstått hur mycket av sociala medier som var fejk innan dess. Inte förrän jag kastade mig rakt in i den ytliga världen som jag idag kallar mitt jobb. Jag älskar nyttig mat, gröna smoothies och svåruttalade pulver. Lika mycket njuter jag av bubbel, pizza och sötsaker. Jag skulle aldrig för mitt liv beställa in en maträtt bara för att den passar min image som någon slags hälsoprofil eller (gud förbjude!) mitt Instagram-flöde. Kanske gör det mitt flöde mindre inspirerande, kanske gör det mig till en dålig bloggare. Men jag bestämde mig där och då att jag aldrig skulle bli en perfekt bloggare, snarare en mänsklig sådan. För vet ni, livet handlar om så mycket mer än den perfekta bilden. Och jag är helt säker på att det gör mig till en desto bättre livsnjutare. Foto Hanna Skoog