Vi gjorde alltid mozartkulor till jul när jag var liten och de är fortfarande mina favoriter. Mjuka, goda och juliga! Att baka raw food till jul är gott, enkelt och med lite fantasi kan man enkelt förvandla sina vanliga recept till nya favoriter. Det bästa är att det varken kräver jäsning eller bakning i ugn, bara mixa ihop, rulla och servera. Mozartkulor cirka 10-12 st Mandelmassa: 3 dl mandelmjöl 2 msk honung 1,5 msk smält kallpressad kokosolja Mixa alla ingredienserna till mandelmassan tills du får en slät och fin massa. Forma till bollar och ställ in i kylen. Man kan rulla in en nöt eller en klick nötsmör i mitten av mandelmassan. Choklad: 2 msk smält kallpressad kokosolja 1 msk rå kakao eller vanlig kakao 2 tsk honung en nypa vaniljpulver Rör ihop ingredienserna till chokladen och smaka av med honung och vaniljpulver. Det går lika bra att smälta mörk choklad i ett vattenbad. topping: hackade pistagenötter frystorkade hallon och blåbär kakaonibs flingsalt hackad mandel Doppa bollarna i choklad och strössla med hackade nötter, torkade bär och fingsalt. Foto: Emma Svensson Fler recept med choklad: > Ischoklad > Chokladbollar med havregryn > Raw caramel nut bar