Just nu har jag snöat in på havremjölk, har det i min smoothie varje morgon. Jag tycker det ger en så god och rund smak. Ännu bättre blir den om man gör den själv. Nyttigare, billigare och tar bara några minuter. Dessutom kan man vara helt säker på att den är fri från gluten och mjölk ifall man är känslig mot det. Havremjölk ca 8 dl 1 liter kallt vatten 3 dl havregryn, glutenfria om man har celiaki 2 msk kallpressad rapsolja, eller valfri flytande matolja 1 tsk honung en nypa flingsalt förslag på smaksättning: kanel, kardemumma, vaniljpulver, kakao, matcha, gurkmeja Mixa alla ingredienser i en blender under några minuter. Sila mjölken genom en nötmjölkspåse eller saftsil. Nylonstrumpa sägs även fungera även om jag aldrig själv testat. Om du använder kryddor som smaksättning tycker jag det blir bäst att mixa ner innan man silar drycken. Häll upp i glasflaska med kork och förvara i kylen, håller 2-3 dagar. Läs också: > Recept på hasselnötsmjölk > Recept på hampafrömjölk med dadlar och kanel > Tips på nötmjölkspåse