Ris á la malta är en given klassiker på julbordet. Förra året gjorde jag en variant med råris, rismjölk och vispad kokosmjölk som jag tänkte tipsa om i PR igen. En gräddig och krämig gröt och ett bra alternativ för den som är känslig mot mejeriprodukter eller bara vill testa något nytt! Ris à la malta på råris 1 portion 1 dl okokt råris 1,25 dl vatten 1,25 dl ekologisk rismjölk 400 g kyld ekologisk kokosmjölk, konserv 1 tsk honung en nypa vaniljpulver en nypa havssalt tillbehör: skivad apelsin, mandel Koka upp råris med hälften vatten och hälften rismjölk enligt instruktion på förpackningen. Låt riset svalna och ställ in i kylskåpet. Vispa kokosmjölken till grädde. Här har Hanna skrivit ett bra inlägg om att vispa kokosmjölk till grädde. Tillsätt vaniljpulver, lite honung och en nypa salt i kokosgrädden och rör ner tillsammans med riset. Låt stå en stund så att riset drar till sig krämigheten från grädden. Servera gröten kall med skivad apelsin och hackad mandel. Foto: Sebastian Hellström