Ni kanske minns att jag tipsade om den här rispastan för ett tag sen? Den är verkligen så god och har blivit min bästa vän de dagar jag vill ha en snabb och mättande lunch med lite extra energi. Eftersom den är gjort på råris innehåller den långsamma kolhydrater vilket funkar så mycket bättre än durumvete som vanlig pasta är gjord av. Stabilare blodsocker och långvarig mättnad, två tummar upp! Den här vegetariska pastan görs på ett kick och är så god i all sin enkelhet. Jag har inga exakta mått utan smakar mig fram. Rispasta med sauterad spenat, parmesan och pinjenötter rispasta eller valfri pasta grön basilikapesto färsk bladspenat parmesanost pinjenötter kokosolja citronsaft vitlök flingsalt peppar vatten Koka upp pastan i vatten, olja och lite salt. Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna några minuter tills de får lite färg, ta av från spisen och låt svalna. Tillsätt en skvätt kokosolja i stekpannan och lägg i spenat, salt, peppar, vitlök och lite citronsaft. Fräs tills spenaten blivit mjuk. Vänd pastan i pesto och servera tillsammans med spenaten, toppa med hyvlad parmesan och pinjenötter. Fler vegetariska pastarätter! > Vegetarisk pasta på röda linser > Zoodles med avokado och parmesan > Zucchinipasta med portabellosvamp