Jag har hitta en spaghetti gjort på 100 % ekologiskt råris som verkligen är supergod och smakar precis som vanlig pasta. Hett tips för den som söker ett glutenfritt alternativ till spagetti. Just nu går olika varianter av den här rätten på repeat här hemma. Det är den perfekta lunchen när jag är själv hemma och behöver svänga ihop något snabbt. Jag brukar ta vad som finns hemma i kylskåpet och idag blev det en kryddig pastasås med vegetarisk korv. Jag har inga exakta mått utan smakade mig fram, tycker alltid det blir bäst då. Pastasås med vegetarisk korv - vegetarisk korv, t.ex. sojakorv eller quorn - champinjoner - paprika - kokosolja - tomatpuré - havregrädde - ajvar relish - sambal olek - senap - salt, peppar topping: färsk basilika, färskost på havre från Oatly, sesamfrön, solroskärnor Börja med att tärna korv, svamp och paprika och stek i olja. Tillsätt tomatpuré, sambal olek, havregrädde, ajvar och senap. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan, massa färsk basilika och en klick färskost. Oatly har en variant som heter "på mackan" som är supergod, både på mackan eller i matlagning. Rispastan hittade jag på mathem.se där vi brukar beställa vår mat, vet inte om den finns i vanliga matbutiker också.