Minns ni att jag skrev att jag var så sugen på friskgryta förra veckan? Minns ni också att jag skrev att det troligtvis skulle bli fredagens middag? Well, det blev så och grytan blev SÅ god att jag nästan blev chockad själv. Antagligen för att det var så himla längsedan jag var sugen på något och att det var första gången på länge som jag faktiskt lagade ordentlig mat. Jag har inget exakt recept men ska försöka återberätta hur jag gjorde. Sen får ni testa och smaka er fram, då brukar det bli som allra godast. Höstig fiskgryta > Tärnad torsk och lax > Handskalade räkor > Matlagningsgrädde > Cocktailtomater på burk > Fiskfond > Gul lök > Morot > Vitlök > Färsk dill > Salt, peppar > Gurkmeja > Pressad citron > Vitvinsvinäger > Rapsolja 1. Stek lök och vitlök i rapsolja eller smör tills den blivit mjuk och gyllebrun. Riv morot och lägg ner på slutet så den också mjuknar. 2. Tillsätt cocktailtomater på burk, matlagningsgrädde, fiskfond och kallt vatten och låt koka upp på mellanhög värme. 3. Tärna torsk och lax (fryst går bra) och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar, gurkmeja (mest för färgens skull), pressad citron och lite vitvinsvinäger och låt småputtra några minuter. 4. Avsluta med de handskalade räkorna och massvis med dill. Servera med aioli och något gott fluffigt bröd med smör till. Mums!