ANJA FORSNOR
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Jag tar en paus.

foto Hanna Skoog

Jag tar en paus. Kanske inte helt oväntat för er som följt mig och mitt mående den senaste tiden. Jag är slut, helt slut och orkar inte längre hålla uppe en fasad. Hur orkar du? är en fråga jag ofta får.

Annons

Svaret är att jag inte orkar, inte mer. Att vara ”mammaledig” till en 9-månaders är ett heltidsjobb i sig – lägg på jobb, möten, deadlines, events, podd, föreläsningar, mail (alla dessa mail!!! 😩) och en flytt på det. Jag behöver inte ens nämna den totala sömnbristen här va? Det kan inte vara meningen att leva med stressen som ett tryck över bröstet varje dag, livet måste vara mer än så. Det är dags att jag lever som jag lär, ägnar mig åt Self-care och inte bara snackar om det. Jag är sjukskriven nu och behöver fokusera på att bara vara ett tag. Att spola tillbaka, skala av och vila på riktigt. Bloggen, podden och min Instagram tar en liten paus i två veckor, så länge har jag inte varit ledig på snart sex år. Och det är väl just därför jag behöver det. Ta hand om er så ska jag göra detsamma. Vi hörs snart igen ❤️

Annons

35 kommentarer till “Jag tar en paus.”

 1. Sofia skriver: 24 oktober, 2019

  Det gör du klokt i! Ta hand om dig, som mamma är sin hälsa viktigare än allt annat för att du ska orka ta hand om barnen. En stor kram!


 2. Ulrika skriver: 24 oktober, 2019

  Så bra beslut! <3


 3. Josefin skriver: 24 oktober, 2019

  Ta hand om dig och din familj ❤️ Allt kommer vara precis som vanligt när du kommer tillbaka. Stressa inte. Hälsa och familj är viktigast i livet. Skickar mängder med styrkekramar.


 4. Lisa skriver: 24 oktober, 2019

  Ta hand om dig! Viktigast är hälsan❤️


 5. Lisa skriver: 24 oktober, 2019

  Vill verkligen ge dig en stor stor kram. Du är viktig! Ta hand om dig!


 6. Alexandra skriver: 24 oktober, 2019

  Ta hand om dig! Vi finns kvar här när du kommer tillbaka, även om det dröjer längre än två veckor. Stressa inte tillbaka. Din hälsa är viktigast. Kram


 7. Josefine skriver: 24 oktober, 2019

  Helt rätt beslut. Var rädd om dig ❤️


 8. Anna skriver: 24 oktober, 2019

  Ta hand om dig Anja! Det är helt nödvändigt att backa när det blir för mkt. Bra att du gör det!


 9. Ellinor skriver: 25 oktober, 2019

  Ja, så klokt beslut. Ta väl hand om dig! Vi väntar och finns här när du känner dig stark nog att blogga igen. Varm kram! 💕


 10. Elisabeth skriver: 25 oktober, 2019

  Ta hand om dig! Vi finns kvar här när du känner att du har kraft att blogga igen. Stor kram! <3


 11. Elisabeth skriver: 25 oktober, 2019

  Ta hand om dig! Vi finns kvar här när du har kraft att blogga igen. Stor kram! <3


 12. Emma skriver: 25 oktober, 2019

  Så klokt beslut! Har en 8-månaders (som inte heller sover) och en ljuvlig men utmanande 4-åring. Är mammaledig 100 % men känner ändå att jag börjar nå mitt tak i hur mycket jag orkar. Ta hand om dig!


 13. Amy skriver: 25 oktober, 2019

  Helt rätt! Ta hand om dig och er, vi finns kvar när du är redo igen, så oroa dig inte för det. Styrkekramar❤️


 14. Emma skriver: 25 oktober, 2019

  Åh Anja. Vilket viktigt och bra beslut du fattat. Ta all den tid du behöver, även om det är längre än två veckor. Vi finns kvar när, eller kanske t.o.m. om, du känner att du vill tillbaka hit 💕


 15. Fia skriver: 25 oktober, 2019

  ❤❤❤


 16. Kristin skriver: 25 oktober, 2019

  Håller med, vi finns här om du vill komma tillbaka
  Din blogg är en av de få jag läser då jag tycker du är så klok och inspirerande.
  Har själv en 9-månaders bebis så vet hur tufft det är och din paus inspirerar även mig att ännu mer försöka leva efter self care-filosofin trots att det många stunder kan vara svårt.
  Ta hand om dig❤️


 17. J skriver: 25 oktober, 2019

  Helt rätt beslut fina du. Ta hand om dig och försök återhämta dig, du är bara människa precis som alla andra. DU är den viktigaste personen i ditt liv och din hälsa är så viktig för att få må bra och orka allt vad livet innebär, speciellt för dig som tvåbarnsmamma och en vardag med så mycket projekt på samma gång. Man måste lyssna på kroppen, något som är så svårt ibland. Det vet jag om någon, så lätt och fortsätta spinna på fast det är FÖR mycket för att vara mänskligt. Jag har själv varit sjukskriven för utmattningssyndrom sedan maj och vägen tillbaka är förjävlig… Tänker på dig, känn ingen stress eller press om när du ska vara tillbaka, fokusera på din hälsa nu. Massor av kramar <3


 18. Felicia skriver: 25 oktober, 2019

  Vad klok du är❤️ Ta hand om dig❤️


 19. Varsányi Tünde skriver: 25 oktober, 2019

  Sköt om dig och skynda dig inte tillbaka. 2 veckor går över väldigt fort, alla kommer att finnas kvar här så tänk inte på ngn annan än dig själv. Om du inte trivs med livet så kommer inte din familj göra det heller. Fokusera på det som är viktigt. Styrkekram!


 20. Josephine skriver: 25 oktober, 2019

  Vilket bra beslut! Och även om inte det är det viktigaste så ska du veta att detta gör din blogg bara ännu mer intressant och trovärdig ❤️


 21. Frida skriver: 25 oktober, 2019

  Vi finns kvar, ta hand om dig Anja❤️
  Kram❤️❤️


 22. Nathalie skriver: 25 oktober, 2019

  Ta hand om dig och stressa inte tillbaka, vi finns här även om det tar längre tid än du vill att komma tillbaka ❤️


 23. Jennica skriver: 25 oktober, 2019

  Fina Anja. Det är så många som redan skrivit så mycket klokt, både här och på Insta, så jag känner inte att jag ska upprepa det som redan sagts. Jag känner så med dig. Ingen kan någonsin förstå en annan människa helt och fullt, men jag förstår i alla fall en del av vad du går igenom. Har varit där själv. Ta hand om dig. Du är viktigast. Låt det ta sin tid.
  Kram!


 24. Anna skriver: 26 oktober, 2019

  Så klokt beslut, att dra i handbromsen. Känns som att jag känner för många i din situation. Småbarn, jobb, renovering, press, stress, förväntningar mm. Pausa allt du kan och satsa på långvarig återhämtning. Krya och all styrka till dig.


 25. Gabriella skriver: 27 oktober, 2019

  Klokt att lyssna till kroppen och knoppen!
  Ta din tid, vi finns här.
  Varm kram och ta hand om dig<3


 26. Karin skriver: 27 oktober, 2019

  Vilket klokt beslut! Vi finns kvar så vila och låt kroppen ta sin tid❤️


 27. Anna skriver: 27 oktober, 2019

  Låter som ett mycket klokt beslut! Ta 2v, och ta 2v till, eller ett halvår om det behövs. Förstår att det är en utmaning/väldigt svårt när sociala medier bidrar till ens försörjning givetvis. Men krasst så betyder ju inte det någonting om 100år, till skillnad från ens vänner, familj och hälsa dvs.
  Du har ju två heltidsjobb (jobb + mammajobb) som du roddar samtidigt utan att få någon återhämtning, det får ju vem som helst att tappa andan till slut.
  Hoppas att du får en chans till lite återhämtning nu, och mycket self care, de som ser vad du går igenom kommer också att stanna till dess att du orkar komma tillbaka. Kram!


 28. Lisa skriver: 28 oktober, 2019

  Kramar till dig, ta hand om dig underbara Anja <3


 29. Nina skriver: 29 oktober, 2019

  Helt rätt! Ta hand om dig!


 30. Diana Dontsovabydiadonna.femina.se skriver: 29 oktober, 2019

  Anja, du är viktigast! Du och din hälsa. För då orkar du finnas där för dina barn. Ta den tid du behöver och skynda långsamt. Stor kram från mig!


 31. Moanouw.com skriver: 29 oktober, 2019

  Saknar din blogg och dina inlägg i sociala medier – Du gör helt rätt i att ta en paus, men du är saknad!


 32. Kristin N skriver: 30 oktober, 2019

  Tänker på dig! Många stora kramar ❤️


 33. W skriver: 30 oktober, 2019

  Helt rätt! Ta hand om dig. Tack för ärligheten. Så många egenföretagare som känner igen sig i din situation och det du skriver. Den där friheten har sina baksidor. Man har sprungit upp ett tempo som man inte vill ”kasta bort”. Vi finns kvar! Bloggen blir bättre av att du vågar ta paus. Så osunt att vara på sociala medier 24/7 året runt egentligen.


 34. Amanda skriver: 4 november, 2019

  Heja dig Anja!!
  Så himla bra beslut!

  Din hälsa går före allt och dina läsare finns kvar när du har ork och lust igen. Påminn dig om att du också är en förebild i det här, att det inte går att göra allt på en gång och må bra och att du skickar en påminnelse till andra att det faktiskt kan bli sjukligt(!) mycket.

  Kramar från en som gick rejält in i väggen förra året <3


 35. Linnea skriver: 4 november, 2019

  Massor av kärlek…du kommer att fixa dig igenom detta. Ge aldrig upp…


Dela på:
Laddar
https://anja.elle.se/gronsakspytt-med-apple-och-senapskram/