Annons
Annons

MIN SAN DIEGO-GUIDE


 

Jag har fått så många frågor om San Diego den senaste tiden, så jag nu har jag (äntligen!) satt ihop en liten guide till er. Jag har fokuserat på det här med att hela föräldrarledig-utomlands-grejen-och-att-långresa-med-barn eftersom många av er verkar vara extra nyfikna på just det.

Annons

Stranden i Pacific Beach, alltid liv och rörelse här.

Först och främst, San Diego är världens bästa stad! Jag tyckte det som 23-årig student och jag tycker fortfarande det som 30-årig småbarnsmorsa. Det är liksom som en lillasyster till LA – så mycket lugnare, mindre, renare, fräschare, mer avslappnat och trevligare på alla sätt och vis. Och just med barn tycker jag det är perfekt eftersom man snabbt och enkelt kan ta sig runt överallt, till skillnad från LA där man får räkna med timmar i bil varje dag.

BOENDE – LÄGE:
Eftersom jag varit i San Diego tidigare så var jag helt säker på vilket område vi skulle bo – nära stranden såklart. Det går liksom inte att inte bo nära stranden när man är här och Marcus var inte svårflörtad direkt.

Vi bodde först i Mission Beach, sedan Mission Bay och slutligen Pacific Beach. Det är i stort sett samma område och här bor man typ mitt emellan stranden och den stora bukten. Så otroligt vackert, barnvänligt, man kan gå överallt, finns gott om butiker, mataffärer, gym och yogastudios, restauranger och lite liv och rörelse. Man kan sitta på stranden en hel dag och bara titta på folk, en underhållning i sig. Ocean Beach som ligger längs samma kust är också mysigt, kanske främst dagtid, då det är betydligt flummigare och lite shady folk som hänger här, haha. Skulle nog inte välja att bo där med barn.

Vårt lilla kvarter i Mission Beach.

Morgonpromenad längs Mission Bay.

Solnedgångssurf i Pacific Beach.

BOENDE – PRAKTISKT:
Vi hyrde lägenhet via Airbnb eller Home Away och bodde i totalt tre olika lägenheter under våra månader där. Ofta är priserna satta per dygn men ibland blir det billigare när man hyr mer än 30 dagar i rad osv. Överlag är det snordyrt med boende i Kalifornien och folk tar sådana sjuka överpriser så ett tips, våga pruta! Vi skrev till flera på Airbnb och föreslog ett lägre totalpris för x antal dagar och det var inte helt omöjligt. Första lägenheten hyrde vi hemifrån så vi skulle ha någonstans att ta vägen när vi kom dit, de andra två hittade vi på plats när vi var där. Fördelen då är ju att man kan komma och kolla innan man hyr. Mellan bytena passade vi på att bila runt lite eller bo på hotell någon natt.

VAGN, BILSTOL, BARNSÄNG: Vi lämnade vår Bugaboo hemma och köpte en Babyzen Yoyo som vi tog med, funkade perfekt hela tiden. Alla lägenheter vi hyrde erbjöd resesäng/baby crib när vi frågade så oftast sov Lily där eller mellan oss. Bilbarnstol hyrde vi till en början men eftersom det kostade 150 kr per dag (!) så drog vi till Target och köpte en för dryga tusenlappen. Som vi sedan tog med hem till Sverige, eftersom vi hade bokat en egen flygstol till Lily kunde hon sitta i bilstolen, i flygplansätet, på resan hem. Hon satt så bra och sov nästan hela resan, alltså 11 timmar. Det ni!

HOTELL: Om man gillar att testa olika hotell så måste slå ett slag för appen Hotels Tonight som är grym när man reser runt. (Obs! Inte sponsrad but I wish, hehe). De slopar priserna på hotell i närheten av där man är vilket gör att man kan bo väldigt prisvärt på superfina ställen. Vi använde den hela tiden när vi reste runt i LA, Santa Barbara och Palm Springs och hittade oftast bra dealer.

Som när vi bodde på The LINE i LA.

BIL: Vi hyrde bil till och från under hela tiden vi var där, dyrt som attan med alla försäkringar och amerikanska skatter men ändå så värt för att få ut så mycket som möjligt av stan. Man kan absolut ta sig runt med buss, spårvagn och über vilket vi gjorde ibland men om vi ska vara ärliga, när man har barn är det ovärderligt med bil. Alla biluthyrningsfirmor ligger på flygplatsen så det är enkelt att fixa där, dock tipsade någon om att det blir billigare om man hyr bild på förhand hemifrån Sverige för att slippa vissa avgifter. Kan vara klokt att kolla upp.

Hike the american way – med bil genom Joshua Tree.

RESTAURANGER: Såklart kryllar det av matställen här, det är ändå USA vi snackar om, och alla klassiska kedjor finns förstås här men framförallt finns här otroligt bra utbud av hälsosam och god mat. Några favoriter är Triology SanctuaryJungle Rum Café, Plant Power, Fig Tree Cafe, Good Time Poké, Olive Café och Better Buzz. Det kostar ungefär som att gå ut och käka i Stockholm, inte billigt med andra ord, och sen tillkommer ju alltid skatt och dricks. Så många gånger jag svurit över det, tro mig. Överlag är restaurangerna väldigt barnvänliga, det finns barnstolar, kritor, papper och barnmenyer var man än kommer. Oftast består barnmenyn av pizza, mac n’ cheese eller hamburgare så vi beställde oftast scramble eggs till Lily eller lät henne äta från våra tallrikar, portionerna är ju oftast gigantiska.

Acaibowl och smoothie på Triology Sanctuary.

Frukost på Olive Café.

TRÄNING: Hela södra Kalifornien är ett riktigt yoga-mecka och här finns yogastudios i precis varandra kvarter. Även Pilates och Barre är superhett! De flesta studios erbjuder prova-på-pris i 30 dagar som brukar vara väldigt billigt, det utnyttjade jag bland annat på Bird Rock Yoga och Spirit Yoga (testa deras Hip Hop-yoga, såå bra!). Ett annat tips är att boka klasser via appen Body Mind, de har nästan alla gym och studios och man behöver inte binda upp sig utan betalar per gång.

ATT GÖRA: Det jag gillar mest är att livet är så enkelt här. Man bara hänger runt på stranden, promenerar, kanske tränar eller surfar en timme, tittar på solnedgången och äter god mat. Sen finns här förstås gott om sevärdheter, t.ex. otroligt vackra Balboa Park, San Diego Zoo, Sea World, La Jolla plus att det går snabbt att ta sig till andra städer i närheten som Del Mar, Encinitas, Solana Beach mfl. Och vi får ju inte glömma Fashion Valley (shoppingparadis!), Whole Foods och den gigantiska outleten Las Americas.

Förutom att stranden i sig är världens bästa lekplats så finns det gott om fina parker och lekplatser överallt i stan vilket gör dagarna med barn väldigt enkelt och njutningsfullt här. Såhär kunde en vanlig dag i San Diego oftast se ut för oss.

Eftermiddag på Ocean Beach.

Flamingos på San Diego Zoo.

En bättre lekplats, eller vad säger ni?

Hoppas detta var lite hjälp på vägen. Och för er som funderar på att dra utomlands under föräldrarledigheten – alltså GÖR DET. Om möjligheten finns såklart. Vi hyrde ut vår lägenhet hemma för att inte stå med helt dubbla kostnader och vi hade de bästa månaderna någonsin. Och är ni påväg till San Diego och undrar något mer så är det bara att fråga, gärna här i kommentarerna.

Är du mer sugen på Los Angeles så spana in min mini-guide här! 

Följ mig på Bloglovin’ och Instagram

Följ mig på Bloglovin' och Instagram

(0)
(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons

 
 


Annons

Laddar