Godmorgon och hej. Visst är det dags för lite mat och nya recept här? Tänkte tipsa om några av mina favoriter som passar bra som tillbehör till allt grillat, eller bara som lite plockmat rakt upp och ner. Jag gillar plock och små olika rätter, finns liksom nåt för alla stora som små. Blir alltid lika nöjd när jag får i barnen annat än pasta och korv, känns som det är de enda de vill ha annars om de får välja själv. Eller Rio skulle nog kunna nöja sig med rostade kikärtor, han gick iväg med hela skålen när vi fotade och gömde sig bakom den stora krukan för att äta i fred, haha. Han älskar dem! Okej, här har ni fyra favoriter som vi äter ofta ofta här hemma. Sallad med jordgubbar och basilika, fetaostkräm med rostade tomater och basilika, grillad vitkål med örtsmör och rostade kikärtor. De svenska jordgubbarna behöver liksom inget mer, de är helt perfekta bara som de är. Gott med lite basilika eller mynta och såklart lite smulad fetaost om man har det hemma. Själv använde jag all fetaost till den här rätten, fetaostkräm med rostade tomater och basilika. Detta är himmel på en liten tallrik! Receptet hittade jag hos Edita för flera veckor sedan och nu gör vi det minst en gång i veckan, har även adderat ugnsrostad färskpotatis en gång och det blev så gott. Ni måste laga denna! Här hittar ni receptet. Okej jag vet att detta inte ser mycket ut för världen men grillad spetskål är nog min bästa vegogrill! Har man ingen grill kan man lika gärna rosta den i ugnen, blir lika gott. Bara att skära i stora "klyftor", på med olivolja, salt, peppar och citron. Servera med lite örtsmör eller vitlökssmör. Och så kikärtorna då. Jag brukar köpa kokta kikärtor och sen ugnsrosta dem eller steka i olja, salt, citronpeppar, persillade och lite vitlök. Så gott i sallader! Vilka är era favoriträtter just nu? foto Emma Tüll