Ni kanske tror att jag överdriver, men jag vågar faktiskt lova att den här salladen tar sju minuter att slänga ihop. Jag har inget exakt recept utan tog vad som fanns hemma och lustigt nog tycker jag ofta det blir som allra godast just då. Fräscht, nyttigt och vansinnigt gott. Brukar alltid köpa hem salmalax när fantasin är lika med noll, så enkelt att bara skiva upp med lite grönt och kräver knappt någon ansträngning alls. Också supergod att halstra, alltså att steka på hög värme några sekunder på varje sida. Jag använde ett litet paket salmalax till två personer men är ni flera så köp en större bit lax, alternativt lägg till mer avokado som mättar. Skrev ihop ungefär hur jag gjorde salladen, ifall någon rent av är sugen på att testa? Du behöver: 1 paket salmalax 1 mogen avokado 1 hyvlad morot 1/2 paket fryst mango Valfria gröna blad Lägg de gröna bladen som en botten på salladen, hyvla över morot (jag använder vanlig potatisskalare), avokado, mango och skivad lax. Avsluta med dressingen och en klick chili-majo. Dressing: 1 dl Sesamolja 1 msk flytande tahini 1 msk kallt vatten 1 msk Ponzu eller valfri soja sesamfrön Rör ihop allt med en sked eller gaffel och häll över salladen. Chili-majo: 2 dl iMat eller valfri créme fraiche/yoghurt 1 msk majonäs 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 tsk sambal olek 1/2 tsk honung Rör ihop och smaka av! Är förresten så himla sugen på att skriva en bok med just enkla och snabba vardagsrätter, vad tror ni om det?