Vaknar upp till en vit lillejulafton, snön yr utanför fönstret och Marcus och Lily har precis gett sig iväg till pulkabacken. Själv passar jag på att njuta av några timmars lugn här hemma, har satt på lite soft musik i bakgrunden, glöggen puttrar på spisen och jag ska förbereda lite inför morgondagen. Jag vet, det känns nästan lite för bra för att vara sant. Kom att tänka på några sista minuten recept som jag vill tipsa om, perfekt att stå och pyssla med idag ifall ni har lite tid över. Rocky road Det enklaste och godaste julgodiset. Allt du behöver är mörk choklad, eller så gör du egen på kokosolja och kakao, och nötter, frön, frystorkade bär eller vad du har hemma. Recept här! Raw pepparkaksbollar Smakar precis som pepparkaksdeg och är lite lätt beroendeframkallande, både min och Lilys favorit på det söta julbordet. Perfekt till glöggen eller kaffet. Recept här! Mozartkulor Ett av mina absolut populäraste recept på julgodis här i bloggen sen jag delade det för första gången för 4 år sedan. Det är busenkelt att göra egen mandelmassa och sen är det bara att rulla i choklad och toppa med lite härligt strössel. Recept här! Mimosa med ingefära och rosmarin Glöm inte bort drycken! Glögg i all ära men visst känns det kul att kunna överraska med en bubblig juldrink till pepparkakorna. Den här mimosan är min favorit! Recept här! Chai sangria med granatäpple och lingon Sangria med en twist av vintersmaker! Recept här! (scrolla ner i inlägget) Varm äppelglögg Äppeljuice är den perfekta basen att koka egen glögg på, den blir nästan godare ju längre den får stå och småputtra med alla kryddor. Recept här! (scrolla ner i inlägget) Fikonmarmelad Tänkte även tipsa om att göra egen fikonmarmelad till ostbrickan. Till en liten burk behöver du följande: 8 mjuka torkade fikon 1 tsk riven ingefära 1/2 tsk malen nejlika några droppar pressad citron 1 msk vatten Dela fikonen i mindre bitar och tillsätt vatten. Mixa med stavmixer tills du får en kletig massa, tillsätt eventuellt lite vatten till. Smaka av med kryddorna och tadaa – din fikonmarmelad är färdig. Förvara i en liten glasburk med lock i kylen, hållbar i cirka 2-3 dagar. Fler recept på julgodis hittar ni här, eller sök på "julgodis" i sökfältet här uppe i bloggen. Önskar er en riktig fin fjärde advent och lillejulafton!