Det slog mig just att jag nog inte delat det här receptet med er här tidigare, trots att det kanske är ett av de mest omtalade i min kokbok. Ägg och avokado är ju i sig ingen nyhet till frukost men just varm avokado har fått många att rynka på näsan sen min bok kom ut. Avokadon behåller både sin konsistens och smak i ugnen och passar perfekt tillsammans med ägg. Både nyttigt, gott och lite festligt att liva upp frukostbordet med. Jag lagade faktiskt det här när jag var med i Nyhetsmorgon precis när min bok kommit ut och det gick hem både hos Soraya och Jidhe. Ok, vad säger ni, vågar ni testa? Ägg gratinerat i avokado 2 portioner 1 avokado 2 små ägg salt och peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur en mogen avokado. 2. Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats. Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar. 3. Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat. Tips! Det är såååå gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen. Och persilja förstås, mest för att det är snyggt. foto Charlotte Gawell från min bok En God Morgon