Kokos, koriander, lime, chili... några av mina absolut favoritsmaker! Perfekta ingredienser i en mustig fiskgryta om ni frågar mig. Varsågod, veckans enklaste middag är här. Asiatisk fiskgryta 4 portioner 300 g torskfilé 300 g laxfilé 3 dl kokosmjölk 1 broccoli, skivad i mindre bitar 2 skalade och hackade morötter 1 hackad purjolök 1 fiskbuljongtärning 1 pressad vitlöksklyfta 1 pressad lime 1 hackad chili salt, svart peppar 1 msk kokosolja till stekning till servering: färsk koriander fröknäcke eller något gott bröd Hetta upp kokosolja i en tjockbottnad gryta, gärna i gjutgärn. Tillsätt broccoli, morot och purjolök och fräs på mellanhög värme så grönsakerna blir mjuka. Skala vitlöken. Krydda fisken med salt, peppar och vitlök och lägg åt sidan. Häll kokosmjölken i grytan med grönsakerna, tillsätt fiskbuljong, lime samt övriga kryddor. Låt koka 7-8 minuter och smaka av. Blanda ner fisken på slutet och låt koka ytterligare några minuter tills fisken är precis genomkokt. Servera med massa färsk koriander och något gott knäcke att tugga på.