Hade helt glömt hur gott det är med bakad sötpotatis. Och busenkelt att göra! Det finns ju egentligen oändligt med rätter att göra med sötpotatis, ändå kommer jag på mig själv med att alltid göra samma sak. Okej, ha överseende med bildkvalitén, så svårt att få fina bilder när det är nattsvart ute. I tonåren åt jag så mycket bakad potatis, det måste varit trendigt för det serverades typ överallt? Minns speciellt ett café i Malmö som hette Grafitti dit vi alltid gick och åt bakad potatis med deras skinksallad. Och oändligt mycket vitlökssås till brödet man fick till, minns fortfarande exakt hur det smakade. Jag stack små hål i potatisen med en gaffel och bakade den på 200 grader i mitten av ugnen, i ungefär 50 minuter. Tillagningstiden beror helt på storleken på potatisen, dessa var ganska små men räkna med att det kan ta upp till 1,5 timme i ugnen om de är riktigt stora. Hur som helst, bakad sötpotatis är en riktig vinnare - ni måste testa! Kvalar in bra som den där enkla vardagsmaten som jag pratat om tidigare. Jag svängde ihop en tonfiskröra med tahini och chili som jag åt till, ganska exakt enligt det här receptet. Skippa tonfiskröran för ett helt vegetariskt recept, kan även tänka mig att det är supergott med stekt svamp och grönsaker, ärthummus, fetaoströra, kryddad keso eller liknande. Eller bara att äta potatisen som tillbehör till fisk. Hoppas ni gillar!