Mina vänner, lägg detta på minnet. När ni har på gränsen till övermogen banan hemma - skiva upp den i små bitar, tjoffa in i en platspåse som ni lägger in i frysen. Sen är det bara att plocka fram den frysta bananen, mixa och smaksätta med bär, kakao, kanel eller kardemumma och voìla, bananglass! Det bästa av allt är att den funkar minst lika bra som frukost eller mellanmål och går hem hos alla i familjen. Varför inte göra olika smaker, t.ex. naturell, choklad och jordgubb till barnen, då kan de frossa i glass under sommaren utan den onödiga sockerchocken. Win-win! Bananglass med jordgubb 2 portioner 3 frysta bananer 2 dl frysta jordgubbar 1. Ta ut frukten ur frysen några minuter innan du ska mixa så du inte förstör mixerbladen. 2. Mixa sedan banan och jordgubbar med stavmixer eller i en matberedare. 3. Toppa med färska bär, kokos, hackad choklad eller lite granola. 4. Servera direkt då glassen smälter snabbt. Självklart går det fint nu i jordgubbssäsong använda färska gubbar, dock är det en fördel att frysa dem en stund innan för att verkligen få en glassig konsistens.