Förra veckan bussade jag och min ständiga +1 till Nytorget och hem till Alexandra för att måndagshänga. Jag hade bjudit in mig själv och lovade dessutom att jag skulle stå för lunchen, vilken vän jag är va? Jag råkar nämligen veta att Alexandra är ruggigt dålig på att få i sig lunch när hon sitter hemma och jobbar, dessutom är måndagar hennes sämsta dag i veckan så jag gjorde allt i min makt för att ändra på detta. Någon timme senare såg hon ut såhär. Ska vi enas om att jag lyckades med mitt uppdrag? Ingen måndagsångest där inte. Visst är ni lite nyfikna på vad som lockade fram detta leende? Tada! En matig sallad á la Mexico med rostad sötpotatis, svarta bönor, quinoa, spenat, koriander, ärtskott, fetaost och avokado. Och till det, en krämig och het tahini-dressing. Jag använde mig såklart av ångade och ekologiska svarta bönor från Bonduelles nya ”ready-to-eat” produkter. Som tre av er läsare dessutom har chans att vinna! Men mer om detta längre ner. Svarta bönor får mig alltid att tänka tillbaka på San Diego, eftersom stan gränsar till Mexico så äter man så mycket mexikanskt där. Så när fler av er efterfrågade recept med svarta bönor kändes det givet att kombinera med lime och koriander. Nu till receptet! Bönsallad med quinoa, sötpotatis och koriander 2 portioner 2 dl kokt quinoa en mellanstor sötpotatis 150 g fetaost två stjälkar salladslök två nävar babyspenat en påse ångade svarta bönor från Bonduelle, 150 g en mogen avokado en lime en kruka koriander ett knippe ärtskott 1/2 dl skalad marconamandel eller vanlig mandel 1 msk olivolja 1 tsk gurkmeja salt, peppar dressing: 5 msk flytande tahini 5 msk hett vatten (mer om tahinin är väldigt fast) 1 msk rosébalsamvinäger 1 msk olivolja 1 tsk flytande honung 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 pressad lime salt, citronpeppar till servering: furikake eller sesamfrön, balsamvinäger, olivolja 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft, klä en plåt med bakplåtspapper. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala och tärna sötpotatis, lägg på ugnsplåten och ringla över olivolja, gurkmeja, salt, peppar. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin yta. 3. Rör ihop dressingen. Hacka koriander, ärtskott, spenat och mandel. 4. Ta ut potatisen ur ugnen och låt svalna något. Blanda med spenat, salladslök, svarta bönor, koriander och ärtskott. 5. Toppa salladen med hackad mandel, fetaost och ringla balsamvinäger, olivolja och furikake över avokadohalvor. Nu till tävlingen! Jag tävlar ut tre kit med alla sex ready-to-eat produkter från Bonduelle. Dessa har verkligen underlättat vardagspusslet de senaste veckorna och räddat många middagar! Du tävlar genom att motivera varför just du ska vinna samt vilken av påsarna (se alla här!) du är mest nyfiken på att testa. Ange även din mailadress. Tävlingen pågår till och med torsdag 25/4. Lycka till! Vem vill ha hembesök av lunchpatrullen nästa gång? ??