Grattis på våffeldagen! Sanningen är att jag aldrig ens ägt ett våffeljärn förrän när min mamma kom hit med ett för tre veckor sedan. Men jag gillar ju alla anledningar att fira små saker så ikväll blir det våfflor till middag – till Lilys stora förtjusning. Hon har haft nedräkning sen i helgen, hon älskar nämligen våfflor, eller egentligen älskar hon allt som serveras med ett generöst lager hallonsylt. Allra helst Önos extra prima hallonsylt, hon är en finsmakare minsann. Och jag håller med henne, hallonsylten är riktigt god, även om jag lätt tröttnar på konceptet med våfflor + sylt + grädde. Det blir sött på sött och jag känner mig ofta nöjd efter en våffla. Jag gillar ju kombon sött och salt, gärna med lite matiga pålägg och fräscha smaker. Bovetevåfflor 4 portioner 2 dl havremjölk 4 dl bovetemjöl 2 tsk bakpulver 2 ägg 2 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat 1 tsk salt 1 krm vaniljpulver till gräddning: kallpressad kokosolja eller smör 1. Blanda havremjölken med bovetemjöl och bakpulver. 2. Tillsätt ett ägg i taget, häll i det kalla vattnet samt salt och vaniljpulver och vispa till en jämn smet. Kolsyrat vatten ger fluffigare våfflor. 3. Grädda med kokosolja eller smör i ett våffeljärn och servera dem varma med valfria tillbehör. Till servering är jag sugen på att duka upp en liten buffé av olika pålägg som: 🧇 smetana, löjrom, västerbottensost, hackad rödlök och dill 🧇 buffelmozarella, persika och basilika 🧇 kallrökt lax, färskost med pepparrot och citron 🧇 skagenröra och avokado 🧇 getost eller brie med päronmarmelad och rostade pinjenötter' 🧇 måste också tipsa om att mixa egen chiasylt med frukt och bär Vilken är er godaste våffla?