Chiasylt med frukt och bär, så gott till våfflor, gröt eller till ostbrickan. Denna sylt är så enkel och går snabbt att röra ihop, man känner sig som ett syltproffs utan att ens behöva veta hur man syltar på riktigt. Nackdelen är förstås att den inte håller så länge i kylskåpet så gör hellre en liten mängd åt gången. Chiasylt 1 liten burk 2 msk chiafrön 1 ½ dl vatten 4 dl valfri frukt och bär t.ex. persika, hallon, blåbär, äpple eller fikon 1 krm vaniljpulver 1 msk pressad citronsaft ca 1 tsk honung, beroende på sötman i frukt och bär 1. Blanda chiafrön och vatten. Rör runt tills inga torra frön ligger på ytan och låt stå i fem minuter. 2. Mixa frukt och bär med stavmixer och mixa ner chiablandningen. Smaka av med vaniljpulver, citron och eventuellt lite honung efter smak. 3. Ställ sylten i kylskåpet en stund så att den stadgar sig. Sylten håller 3–4 dagar i kylskåp.