Visste ni att det är över tre och ett halvt år sedan jag publicerade det här receptet första gången? Det är fortfarande ett av mina mest googlade och lästa inlägg och det är så himla kul att se att det fortfarande lever kvar. Jag pratar förstås om chokladbrownie med svarta bönor. När vi hade gäster förra helgen bjöd vi på den till dessert igen och jag blev påmind om hur god den är. Och inte sådär "god för att vara nyttig" utan god på riktigt. Jag har bjudit många på den här och ingen har trott mig när jag sagt att den är gjord på svarta bönor. Fast allra oftast håller jag det för mig själv, tycker liksom bara chokladbrownie räcker fint. Enkel att baka, lagom söt och perfekt kladdig. En dessert man kan njuta av på alla sätt och vis. Chokladbrownie med svarta bönor 4-6 portioner 1 paket förkokta svarta bönor, cirka 380 g (290 g avrunna) 10 urkärnade färska dadlar 1 dl kallpressad kokosolja 2 ägg 4 msk kakao 2-3 msk agavesirap, honung eller lönnsirap 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 100 g sockerfri mörk choklad, minst 70% till servering: Turkisk yoghurt, vispad grädde och tinade hallon 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Börja med att skölja bönorna och kärna ur dadlarna, mixa detta till en jämn smet. 3. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den den smälta chokladen i en annan skål. 4. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet. 5. Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 6. Rör ihop turkisk yoghurt, vispad grädde och tinade hallon och servera med browien. Låt gärna den vila en stund innan servering, den är nästan som bäst efter en natt i kylskåpet när den stelnat lite. Den går även utmärkt att frysa i bitar och servera halvtinad. Då blir den mer som en seg chokladkaka vilket jag själv är svag för.